Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Kapadokya Üniversitesi işbirliğinde "Kapadokya'nın Gizemi" adlı söyleşi programı düzenlendi.

Göreme beldesindeki bir otelin toplantı salonundaki programa, konuk olarak ABD'li tarihçi Prof. Dr. Robert Ousterhout katıldı.

Ousterhout, Kapadokya'nın tarihsel süreci ile ilgili yaptığı araştırma ve incelemeler neticesinde elde ettiği verileri paylaştı.

Etkinlik, Ousterhout'in katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

Programa, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

- Derinkuyu'da belediyenin sürdürdüğü çalışmalar

Derinkuyu Belediyesi tarafından kentin daha yaşanılabilir olması amacıyla başlattığı alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Balcı, çalışmalarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz ayları süresince onarımların devam edeceğini belirtti.

Balcı, "İlçemizin farklı yerlerinde bordür, kilitli parke ve kaldırım taşı döşeme çalışmalarımıza başladık. İlçemize eksiksiz hizmet sunabilmek için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Hizmet sunan belediyecilik anlayışı ile daha güzel bir Derinkuyu için gayret ediyoruz." dedi.

- Çiftçilere yönelik bilgilendirme semineri

Derinkuyu’da ilçesinde çiftçileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda, KOP yetkilisi Dr. Lütfi Tahtacıoğlu, üreticilerin yaz seracılığına yönlenmesinin faydalı olacağını belirtti.

Tahtacıoğlu, "Üreticilere yönelik ekim alanları tercihine yönelik sistemi üç ayak üzerinden kuruyoruz. Bunlar çiftçi tercihleri, çevre koşulları ve ekoloji pazarlamaya uyan ürün ve üretim sistemleri olarak belirliyoruz. Yaz seracılığını hangi ürün yetiştirilirse yetiştirilsin destekliyoruz." dedi.

Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Şahin, Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Varol ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA