Genç, Temizlik İşleri Müdürlüğü Personeliyle Buluştu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi.

Genç, taşeron yasasıyla birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 415 personelin Orbel AŞ'ye geçirildiğini söyledi.

Temizlik işleri bünyesinde çalışan bütün personelin özlük haklarının Orbel şirketinde çalışanlarla eşitlendiğini ve işçilere verilen bütün sözlerin tutulduğunu belirten Genç, "Sizlerin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını birinci ağızdan duymak için bu toplantıyı tertip ettik. Gösterdiğiniz emek, vermiş olduğunuz alın teri her türlü değerin üzerindedir. Yani parayla ölçülebilen değerin çok çok daha üzerindedir. Bugüne kadar yapmış olduğunuz fedakar çalışmalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Genç, temizlik işlerinde çalışan personelin özlük haklarına kavuştuğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu sözümüzü yerine getirdik. Ne eksik kaldı? Sendika... Ben ne söylemiştim? 'Benim belediyemde çalışan bütün personelimiz sendikalı olacak' dedim. Şimdi sendika burada. Bütün kardeşlerimizi sendikalı hale getireceğiz. Böylece bütün kadro şartlarıyla eşitlenmiş olacağız. Orbel'e aktarılan personelle toplu iş sözleşmesi yapılmamasına rağmen 2018 yılı başından itibaren ilk altı ay ve ikinci altı aylık dönemler için yüzde 4'lük zam yapılacaktır. Bütün bunlara rağmen yüksek hakem kurulu kararıyla beraber henüz sendikalı olmamış olsanız dahi ve toplu iş sözleşmesi de yapılmamış olmasına rağmen Ocak 2018 tarihinden itibaren ilk ve ikinci altı aylık dönemler için yüzde 4'lük artışı maaşlarınıza ekliyoruz. Bunu sözleşmeyi yapmadan uygulamaya koyduk. Her personelimizin maaşına bu ara dönemde 102 lira daha fark geliyor. Bütün bunların yanında 415 personelimizin ilave bir geliri olacak."

Kaynak: AA