İstanbul'da 12 Yılda 29 Bin 850 Çocuğa Afet Eğitimi Verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 yıl önce başlatılan proje kapsamında 682 okuldan 29 bin 850 öğrenciye afet eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin sel, taşkın, deprem, heyelan, toprak kayması ve çığ gibi doğal afetlerle sık sık karşılaşan bir ülke olması ve İstanbul'un da bu afetlere zaman zaman maruz kalması nedeniyle her yıl afet eğitimi verildiği belirtildi.

Eğitimlerin, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Çocuk Meclisi iş birliğinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olduğu aktarılan açıklamada, 2017-2018 eğitimlerinin sona erdiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlk olarak afeti hayatlarının bir parçası olarak görmeleri gerektiğinin anlatıldığı eğitimler alanında uzman kişiler tarafından AKOM'un eğitim merkezinde verildi. Eğitimlerde öğrencilere afet öncesi alınması gereken tedbirler ve afet sonrası yapılması gerekenler sözlü olarak anlatılırken, Türkiye ve İstanbul'da yaşanan sel, deprem ve heyelan gibi afetlerden elde edilen videolar ve fotoğraflar izletildi. Hazırlanan sunum ve simülasyonlarla olası afetlerde uygulamalı olarak neler yapılması gerektiğini öğrenen çocuklara tatbikatlar da yaptırıldı."

Eğitimlerin 2006 yılında başladığı aktarılan açıklama, şöyle devam edildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi afetten korunma eğitimlerini 2006 yılından bu yana her yıl düzenli olarak yapmaya devam ediyor. 2015 yılından itibaren Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen eğitimlere 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonu itibarıyla 134 okuldan 7 bin 377 öğrenci katıldı. Çocuk Meclisi eğitimlere son üç yılda 285 okuldan 13 bin 108 öğrenciyi dahil ederken, Büyükşehir Belediyesi olarak 2006 yılından bu yana düzenlenen tüm afet eğitimlerinde 682 okuldan 29 bin 850 öğrencinin bilinçlenmesi sağlandı."

Kaynak: AA