Kadir Gecesi Coşkuyla Kutlandı

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı içinde bulunan Kadir gecesi münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Osmaneli’de de halk camilere akın etti.

Kadir Gecesi Coşkuyla Kutlandı
Kadir Gecesi’nin bereketinden ve feyzinden daha fazla istifade etmek isteyen vatandaşlar, iftarın hemen ardından camileri doldurmaya başladı.

Kadir Gecesi münasebetiyle ilçe genelindeki bütün camilerde program düzenlendi.

Fatih Camii’ndeki programda ise, teravih namazı öncesi imam hatipler Kur’an-ı Kerim ve Mevlit okudu. İlçe Müftü Sadık Erenbaş, cemaate vaaz etti. Erenbaş, vaazında; dinimizde Kadir Gecesi’nin apayrı bir yeri olduğunu, Kur’an-ı Kerim’in bu gecede nazil olmaya başladığını, bu gecenin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu, bu geceyi hakkıyla idrak edebilenlerin geçmiş günahlarının affedileceğini, Ramazan ayının 27. Gecesinin Kadir Gecesi olarak idrak edildiğini söyledi.



Vaaz sonrasında Müftü Erenbaş tarafından hatim duası yapıldı. Hatim duasında şehrimiz için ve ülkemizin birlik ve beraberliği için, ayrıca dünyanın dört bir tarafında akan kan ve gözyaşının dinmesi için de dua edildi. Kılınan teravih namazı ardından Osmaneli Belediyesince hazırlanan Osmanlı şerbeti ve lokma tatlısı ikram edildi.
Kaynak: İHA