Malatya'da Atıksu Arıtma Çalıştayı Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle düzenlenen Atıksu Arıtma Çalıştayı başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MASKİ binasında gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, MASKİ'nin yaptığı çalışmaları önemsediğini belirtti.

Üniversite şehir, kamu ve sanayi iş birliğini sağlamaları gerektiğini aktaran Polat, şöyle devam etti:

"Lider bir ülke olmak istiyorsak temel yapımızda bilim ve ilmi ön planda tutmalıyız. Bunun için sempozyumları çalıştayları daha sık yapmalıyız. Böyle çalıştaylarla iş birliğimizi de arttırmalıyız. 81 ilimizle ortak adımlar atarak gelecek vizyonu çizmemiz gerekiyor. 2014 yılı itibariyle 30 büyükşehrimiz şehir sınırlarının tamamını kapsayacak şekilde yeni bir yapılanma oluşturdu. Bu kapsamda MASKİ’miz 2014 yılı itibariyle şehrimizin tamamını planladı. 4 yılda şehrimizin altyapısını güçlendirmek için çok büyük çalışmaları yaptı. MASKİ Genel Müdürlüğümüz yoğun çalışmalar gerçekleştirerek 13 ilçemizin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını tamamen yeniliyor. Saha çalışmalarını aralıksız devam ettiren MASKİ Genel Müdürlüğümüz 4 yıl gibi kısa sürede kurumsallaşmasını da tamamladı."

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir de akademik eğitimlerin önemin farkında olduklarını bu sebeple yılda 1 defa mutlaka üniversiteler, su kanal idareleri ve belediyeleri bir araya getirdiklerini ifade etti.

İnönü Üniversitesi ve diğer üniversitelerle ortak çalışmalar yaptıklarını aktaran Özdemir, üniversite ile iç içe çalışarak sahadaki problemlerimize akademik olarak çözümler ürettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA