AİÇÜ'de 'Meme Kanseri' Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Sağlık Yüksek Okulu ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle "Meme Kanseri Tanı ve Tarama Yöntemleri" konulu konferans düzenlendi.

Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Güray Okyar'ın yaptığı programa, Ağrı Devlet Hastanesi doktoru Aydanur Doğan katıldı.

Programda konuşan Okyar, meme kanserinin 45-59 yaş aralığında çok sık görüldüğünü belirterek, KETEM'e ait tırların Türkiye'de şehir şehir dolaşarak erken teşhis amaçlı ücretiz taramalar yaptığını ifade etti.

Programda ayrıca ve KETEM'e ait kamu spotu ve erken teşhisin önemi ile ilgili video izlettirildi.

Kanserin tüm dünyada giderek artan bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade eden Doğan ise meme kanserinin Türkiye ve dünyada çok sık görüldüğünü belirtti.

Meme kanserinde değiştirilebilecek ve değiştirilemeyecek risk faktörlerinden bahseden Doğan, "Değiştirebileceğimiz faktörlerden fazla kilolu ya da obez olmak, yeterli fiziksel aktivite yapmamak, alkol almak ve 35 yaş üstü doğumlarda risk artıyor. Meme kanserinde erken tanının konması tedavinin olumlu cevap vermesi için çok önemlidir." diye konuştu.

Program, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Kaynak: AA