Karacaören'de Zemin Etüdü Yapılacak

Çanakkale'de Karacaören mevkisinde jeolojik-jeoteknik etüt revizyon çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karacaören mevkisinde 2001 yılında yapılan imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarının yeni yönetmelikler çerçevesinde revizyon yapılması amacıyla yeni etüt çalışmaları başladı.

Çalışmalar, Esenler bölgesinde Ahmet Piriştina Caddesi ile Karacaören köy merkezinin arka bölümünü de kapsayacak şekilde Çan yolu üzerindeki Atık Su Arıtma Tesisi'nin olduğu bölgeye kadar devam edecek.

Mevcut imara açılmış olan alanlar haricinde ileriki yıllarda muhtemel imar planlarının yapılması düşünülen bölgelerin de jeolojik bilgileri elde edilmiş olacağının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan etüt çalışması kapsamında 2 bin metre sondaj çalışması, 50 metrelik derin sondajlar, 12 adet cpt testi, 80 adet yüzey ve P dalgası, 40 adet mikrotremör, 30 adet düşey elektrik sondaj, 15 adet çok elektrotlu elektrik özdirenç tomografi ve 6 adet kuyu içi P ve S dalgası ölçümleri yapılacak olup, çalışmalar sondaj çalışmaları ile başlamıştır. Tüm arazi ve raporlama çalışmalarının ise 2018 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir."

Kaynak: AA