Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Kur'an Ziyafeti

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Kur'an Gecesi" programında Türkiye'de eğitim gören yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, Kur'an-ı Kerim okuyup İslam alemi için dua etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi tarafından Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı'nda iftardan sonra "Uluslararası Kur'an Gecesi" isimli program düzenlendi.

Etkinliğe Türkiye'de eğitim gören yabancı uyruklu üniversite öğrencileri konuk oldu. Sahneye çıkan 7 öğrenci, davetlileri selamladıktan sonra kendilerini tanıtıp Türkiye'deki yaşantıları ve eğitimleri hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Tanzanyalı Omar Adam, İran'dan Hamid, Bosna Hersek'ten Faris Cehajic, Doğu Türkistan’dan Abudusaimaiti Aıbaıdula, Malezya'dan Muhammed Ahmed Bin Zaid ve Irak'tan Mustafa Çakmakcı, Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Öğrenciler arasında yer alan Uganda Baş Müftüsü Shaban Ramathan Mubaje'nin oğlu 21 yaşındaki Abdussalam Wamimimbi ise sela okudu. Wamimimbi, "Dindar ve saygın bir hayat olduğu için Türkiye'de okumayı tercih ettim. Burada insanlar çok güvenilir ve çok misafirperver. Türkiye'de eğitim görmekten çok mutluyum. Ramazanda dualar daha çok kabul oluyor. Bu yüzen başta Kudüs olmak üzere dünya barışı için dua etmeliyiz. Kudüs biz Müslümanların kutsal toprağı ve er yada geç özgürlüğe kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda dualar edildi.

Kaynak: AA