Kilis'te 'Zeytin Dalı Öğrenme' Şenliği

Kilis'te "Zeytin Dalı Öğrenme" Şenliği kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çok Amaçlı Toplum Merkezi ÇATOM ve Belediye Kadın Meslek Geliştirme merkezlerinde eğitim gören kadınlar yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sonucu ürettiklerini Kilis Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırlara getiren kadınlar, stantları gezen davetlilerden tam not aldı.

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, etkinlikte yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda halen okuma yazma oranından bahsedilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bu durumdan kurtulmanın okuma yazma seferberlikleriyle mümkün olduğunu söyledi.

Dülger, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı 21. yüzyıla taşımak zorundayız. Taşıyamadığımız vakit başkalarının esareti altına girerler ve birlik beraberliğimiz parçalanır. Sonrasında başkalarının evinde bayram olur. Bunu bilmemiz lazım bundan 16-17 ay önce devlete millete baş kaldırırcasına dışarıdan gelen füzeleri bahane edip birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar olduysa cehaletin, üretememenin olduğu yerde bunun devamı da söz konusu olacaktır."

Belediye Başkanı Hasan Kara da birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, bugün etkinlik düzenlenen meydanlara geçen yıllarda insanların füze düşebilir korkusuyla çıkamadığını anımsattı.

Devletin, Cumhurbaşkanının ve Türk ordusunun gücü sayesinde artık bölgenin rahat bir nefes aldığını anlatan Kara, "Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize ve ordumuza Kilis halkı adına şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Kara, dün ve önceki gün sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle kentte iki felaket yaşandığını hatırlatarak, devletin en kısa zamanda vatandaşın yaralarını saracağını ve Kilis halkının özlediği günlere kavuşacağını aktardı.

Belediyenin kentteki eski evleri satın alarak restore ettikten sonra da kadınlar için meslek güçlendirme merkezleri haline getirdiğini dile getiren Kara, bugün oralarda yapılan çalışmaların sergilendiğini görmenin kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okur yazarlık seferberliğine katılan 150 kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ÇATOM ve Belediye Kadın Meslek Geliştirme merkezlerinde eğitim gören kadınlarca hazırlanan serginin açılışı Vali Mehmet Tekinarslan tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: AA