Bakan Fakıbaba, Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni'ne Katıldı

Tarıma Değer Katanlar Ödül Törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "16 yılda tarıma vermiş olduğumuz destek 120 milyar TL" dedi.

14 kategoride 16 proje ve bireysel çalışmayla 21 yayımcı personelin ödül aldığı Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Gıdanız olmazsa hiçbir zaman tam bağımsız bir ülke olamazsınız. Bu bağlamda gıdanın, tarımın ve hayvancılığın önümüzdeki yıllarda bu ülke için ne kadar önemli olduğunu hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Şubat ayında 10 bin 551 kişinin Tarım Bakanlığı ailesine katılması için gerekli kuruluşlara yazılar yazıldığını belirten Bakan Fakıbaba, konuşmasına şöyle devam etti:

"Takip ediyoruz, bir daha yazdık. O arkadaşları da tabii ki ailemize katmak istiyoruz. Bigadiç’te 160 veteriner hekimimiz var. Geldiğim günden beri diyorum ki aileleri zimmetlemediğimiz takdirde biz tarımda çok farklı yerlere gidemeyiz. Farkında olmak ve istemek çok önemli istemediğiniz zaman bir değer olmazsınız ama isterseniz, işinizi iyi yaparsanız hepiniz bir değersiniz. Ben bir hedefe odakladım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanıyım. Benim bakanlığımın bir numara olması lazım. Benim arkadaşlarımın hepsinin hedefe kilitlenmesi lazım. Arkadaşlarımın hepsinin tarıma değer katması lazım. Eğer hepiniz Afrin’deki bir Mehmetçik gibi düşünecek olursanız gıda, tarım ve hayvancılık yükselecek. İlerde beraber oluruz ya da bir başkası olur bu önemli değil. Önemli olan tek bir şey var, Türkiye var. Tarım ve gıda silahtan da önemli. İnsanlar çok çeşitli silahlar yapabilirler ama eğer gıdanız yoksa emin olun tam bağımsız bir ülke olamazsınız. Ona buna avucunuzu açarsınız. Allah’a şükür Türkiye iyi yerlerde. 16 yılda tarıma vermiş olduğumuz destek 120 milyar TL. Bizim 17 milyar ihracatımıza karşılık, 13 milyar bir ithalatımız var. Zaman zaman et, saman ithal ediyorlar diyorlar. Muhalefet bunu diyecek, bu doğal bir olaydır. Önemli olan bizim yaptığımız işten vicdanen rahat olmamızdır. Şu anda dolar artışından dolayı kesim yerinde problem var ama bugün arkadaşlarımızla çalışacağız ve Başbakana ileteceğim. Onu da çözmek yolunda gayretler içerisindeyiz. Tarımda tonu 940 TL olan buğdayı Başbakanımız bin 50 TL olarak açıkladı.

15 gün önce Rize’de çay fiyatlarını açıkladık ve insanlar mutlu. Öyle bir rüzgar estiriyorlar ki öldük bittik falan, bunu muhalefet diyor. Dün 35 kişinin katıldığı Bigadiç fuarındaydık. Allah razı olsun diyorlar. Çok çalışmamız lazım arkadaşlar, odaklanmamız lazım. Yüzde 5’lerde, 6’larda iki market zincirine et veriyorduk, dünden itibaren bu 3’e çıktı. 13 binden 15 bine çıktı. Eğitimde çok büyük mesafeler kat ettik. Bundan sonra Türkiye’nin en önemli bakanlığının başı da gıda, tarım, hayvancılık kırsal kalkınma suyla ilgili bakanlıklar bunlar gelecektir. Biz kılıçla değil, büyük önderimiz Atatürk’ün söylediği gibi sabanla bu ülkeyi dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline getireceğiz."

"İnsanlar farklı düşüncelere sahip olabilir, farklı olabilir ama Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı, Alevi’si, Sünni’si, Laz’ı, Çerkez’iyle biz bir canız, biz kardeşiz’’

Tarıma değer katanların sayısının arttırılması gerektiğini vurgulayan Fakıbaba, "Gıda, tarım ve hayvancılık demek Türkiye demek, Türkiye’nin zenginliği demek, istihdam demek, eğitim demek, üreticiye saygı duymak demek, sofradaki ürüne saygı duymak demek. Tarıma değer katanların sayısını arttırmamız lazım. Cumhurbaşkanımız ne diyor? ’Dünya 5’ten büyüktür’ diyor. Dünya hakikaten 5’ten büyüktür. Bazen kendini bilmez ülkeler 1 olmasına rağmen zannediyor ki 1 dünyadan büyüktür. Senin büyük olmadığını Allah gösterecek, bütün ülkeler de gösterecek. Biz el ele vereceğiz arkadaşlar. Suriye’yi gördünüz. Neler oldu neler. Halep’ten eser kalmadı. Neden? Birlik ve beraberlik yoktu. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin. İnsanlar farklı düşüncelere sahip olabilir, farklı olabilir ama Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı, Alevi’si, Sünni’si, Laz’ı, Çerkez’iyle biz bir canız, biz kardeşiz. Bizim partilerimiz de farklı olabilir. Ama bir Türkiyemiz var. FETÖ’yü gördünüz. Kukla bir yönetimi başa geçirecek ve kukla bir yönetimle uydu bir ülke olarak bizi başkalarına bağlayacaktı. Bunu isteyenler kim? Az önce söyledim, dünya gerçekten 5’ten büyük, 1’den çok büyük. Kendini büyük sananlar inşallah hak ettikleri reaksiyonu göreceklerdir. Bir ülkemiz, bir bayrağımız, bir vatanımız, bir milletimiz var. Buna sahip çıkacağız" değerlendirmelerinde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Osman Güzelgöz ise, programa katıldığı için Fakıbaba’ya teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından jüriye plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından, 14 kategoride ödüle layık görülen 16 projenin sahipleri de ödüllendirildi.
Kaynak: İHA