Burdur'da DSİ Sezonu Açtı

Burdur'da Devlet Su İşleri (DSİ) 2018 yılı iş sezonunu açtı.



DSİ 182. Şube Müdürlüğünde 2018 yılı iş sezonunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 2017 yılında Burdur'da DSİ olarak önemli yatırımlara imza atıldığını belirtti.

Burdur'da hayvancılığın hızla geliştiğine dikkati çeken Yılmaz, "Girdi maliyetlerinin en aza düşürülmesi için çalışmaları devlet olarak hükümetimizin ayırmış olduğu kaynaklarla çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz." dedi.

Yılmaz, içme suyu ve sulama suyunda, küresel ısınmanın etkilerinin en aza indirilmesi için çalıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yeni yaptığımız tüm sulama tesislerini kapalı sistem sulamaya dönüştürdük. Mevcutları da buna dönüştürmeye devam ediyoruz. Bunları yaptığımız takdirde suyu tasarruflu bir şekilde kullanırsak hiç bir sıkıntı olmadan hem içmede hemde kullanmada suyu tedarik etmiş olacağız. İl Özel İdaresi ve DSİ yatırımlarıyla Burdur'da 445 bin 900 dekar ekonomik olarak sulanabilen ve yatım yapılmış olan proje alanımız mevcut. Biz bunu artırmanın gayreti içindeyiz. Derelerin ıslah çalışmaları da devam ediyor."

Törende konuşmaların ardından iş sezonu açılışı dolayısıyla kurban kesimi yapıldı ve davetlilere yemek ikram edildi.

DSİ 182. Şube Müdürü Cem Çoban'ın ev sahipliğini yaptığı törene, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Göktuğ İlter de katıldı.

Kaynak: AA