Bitlis'te Kitap Okuma Etkinliği

Bitlis'te sosyal medya üzerinden tanışan, aralarında öğretmen, hemşire, öğrenci, esnaf, mühendis, ev hanımı ile doktorların bulunduğu "Kitap Ağacı Grubu", çeşitli mekanlarda bir araya gelerek kitap okuma etkinlikleri düzenliyor.

Mutki Gençlik Merkezi'nin organizasyonu ile Mutki Halk Kütüphanesi'nde bir araya gelen grup, ay içinde yürütecekleri etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Mutki Gençlik Merkezi Lideri Muhammet Ahmet Korkman, AA muhabirine, kitap okumayı yaygınlaştıran grubu ilçelerinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"Okuma Halkası Projesi" kapsamında ilçede kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Korkman, "Bu kapsamda 'Kitap Ağacı Grubu' üyelerini ilçemizde ağırladık. Arkadaşlarımız çok güzel bir grup kurmuş. İçinde her meslekten insan var. Okudukları kitabı burada yorumluyorlar. Kitap okumayı daha da yaygınlaştırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bunun yanında köy okullarına çeşitli yardımları oluyor. Bizim belirleyeceğimiz okullarda bize de yardımları dokunacak. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Kitap Ağacı Grubu" Bitlis Temsilcisi Ersin Albayrak ise,dört yıl önce Türkiye'de kurulan bu grubun yaklaşık iki yıldır Bitlis'te faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Albayrak, grupta her meslekten insanın bulunduğunu, ay içinde bir araya gelerek okudukları kitapları yorumladıklarını belirterek, "Kitap okumayı yaygınlaştırma adına çok güzel faaliyetlerimiz oluyor. Hiç kitap okumayan ve aramıza katılan arkadaşlarımızın kitap okumaya başladığını görüyoruz. Bu beni ayrıca mutlu ediyor. Kitap okuma faaliyetlerimiz merkez ve ilçelerimizde yine devam edecektir. Her yaşta okumaya hevesli insanları aramıza bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA