İzmir'deki Cinayet Davası

Gaziemir'de Esen Yaman'ın öldürülmesine ilişkin davada iddia makamı, iki sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, tartıştığı Esen Yaman'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanık ile onu azmettirdiği ileri sürülen maktulün boşandığı eşinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Serkan Güzelkabaağaç ve maktulün boşandığı eşi tutuklu sanık Şevket Bayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile tarafların avukatları katıldı.

İddia makamı, Esen Yaman'ı öldüren Güzelkabaağaç'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddesi gereğince "Tasarlayarak insan öldürme" suçundan, Bayrak'ın ise "Tasarlayarak insan öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde esasa ilişkin değerlendirmesini verdi.

Cinayeti işlediğini ikrar eden sanık Güzelkabaağaç, "Esen, sevdiğim insandı. Bir anlık öfkeyle bu olayı gerçekleştirdim. Pişmanım. Başkasının bu olayla bir ilgisi yoktur." dedi.

Sanık avukatları, iddia makamının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapabilmeleri için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanık avukatlarına savunma için süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- Olay

Gaziemir ilçesinde 9 Eylül 2016'da, Esen Yaman, apartman girişinde tartıştığı Serkan Güzelkabaağaç tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Güzelkabaağaç'ın yaralama suçundan girdiği Foça Açık Ceza İnfaz Kurumundan izinli çıktıktan sonra firar ettiği ve maktulün boşandığı eşi Şevket Bayrak ile cezaevinden arkadaş olduğu belirlenmişti.
Kaynak: AA