Alman Polisin Saldırısına Maruz Kalan Ünsal, Yaşadıklarını Anlattı

Almanya’nın Stuttgart kentinde "Zeytin Dalı" operasyonunu protesto eden PKK yandaşlarının sloganlarına tepki gösteren ve daha sonra Alman polisi tarafından darp edilerek gözaltına alınan Yusuf Ünsal, yaşadığı dehşet dolu saatleri İHA’ya anlattı.

Alman Polisin Saldırısına Maruz Kalan Ünsal, Yaşadıklarını Anlattı
Bir iş toplantısında aracına giderken Avrupa’da yasak olmasına rağmen terörist başı Öcalan’ın posterlerinin bulunduğu yerde 200’e yakın Alman polisinin de PKK yandaşlarını koruduğunu gördüğünü ifade etti.

Ünsal, ne yaptıklarını anlamak için eylem yapanların kurduğu standın yanına yaklaştığını belirterek, "Ben olay yerine kavga etmek için gitmedim. Kanlar içerisinde bebekler, eli kolu kopmuş çocukların resimlerini sergiliyorlardı. Mehmetçiğimize hakaret ediyorlardı. Mehmetçiğimiz Afrin’e girdi ve hiç bir sivilin burnu kanamadığını biliyoruz. Sergiledikleri resimler belki yıllar önce başka yerlerde çekilmiş resimlere benziyordu. Göstericiler, ‘terörist Erdoğan’ diye slogan dediler. Ben de halka döndüm, ‘Terörist bunlardır. Mehmetçiğimiz Afrin’e girerek hiç bir sivile zarar vermediler. Terörist bunlardır’ dedim. Sol tarafımdan eylem yapan PKK’lar, sağ tarafımdan da FETÖ’cüler vurdular. Seviyemi fazla düşürmeden FETÖ’cülere de söylendim. Hiç bir şiddet uygulamadım” dedi.



“Polis beni tuttu ve PKK ile FETÖ’cüler vurdu”

“Polise seslenerek, beni dövüyorlar görmüyor musun deyince kendini kasma diye cevap aldım” diyen Ünsal, olayı şu şekilde anlattı:

“Dövenlerden şikayetçiyim diyorum ‘sesini çıkarma’ diyerek beni yere yatırmaya çalıştılar. Ben de Siyoniste çalışan polisin önünde diz çökmem dedim. Diz çöktürebilmeniz için beni öldürmeniz gerekiyor. Olay yerinde 100 metre kadar uzağa sürükleyerek götürdüler. Ortağım diğerlerini de iterek bana yaklaşmalarını engellemeye çalışıyordu. Solumdan aldığım bir darbe ile nefesim kesildi ve yere yığıldım. Yere yatırıldığımda gülüyordum. Ben orada hakkı savunduğum için çok rahattım ben şiddet uygulamadım. Bu bir Türk Kürt kavgası değildir. Bu haçlı ile İslam’ın kavgasıdır, Batı ile Türkiye’nin kavgasıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız ve kabinemiz hükümetimiz bizin için çalışıyorlar. Bunu son üç günde gördüm. Allah onlardan bin kere razı olsun."

“Devletin her kademesinden aradılar”

Gözaltına alındıktan sonra şiddete maruz kalmadığını belirten Yusuf Ünsal, “İfademi almak istediklerini söylediler. Parmak izlerimi zorla almak istediler. Avukatımla birlikte ifade verdim ve hiç bir evraka imza atmadım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun aradığını kaydeden Ünsal, “Türkiye’nin bir çok yerinden milletvekilleri aradılar. Türkiye bizim bunu ben gördüm. Gece yarısı Başbakanımız aradı, Cumhurbaşkanımız aradı. Onlar bizim için ayaktalar. Yalnız Türkler için değil Kürtler için de ayaktalar. Benim vatandaşım rahat etsin diye uyumuyorlar. Çocuklarımızın geleceği için çalışıyorlar. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız Bakanlarımız ve Meclis Başkanımızın davet ettiler. İnşallah en kısa zamanda giderek davete icabet edeceğim" diye konuştu.

Ünsal yakın zamanda Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığını ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA