Marmaris'te Okuma Yazma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinde okuma yazma dersi verilmeye başlandı.

Atatürk İlkokulu'nda Marmaris Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kursta ilk dersi İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan verdi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, kursiyerlerin ilk dersine eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyasına Marmaris'te 63 kişinin katıldığını kaydeden Yüksel, “Marmaris'te erkeklere sesleniyorum. Eşlerinizin okuma yazma kurslarına gelmesi için destek olun. Eşlerinize yardımcı olun. Bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Teşekkür ediyorum." dedi.

-"Bu kursu açanlara minnettarım"

Kursiyer Kübra Karatay, kursun başladığını duyar duymaz kayıt olmaya gittiğini belirtirken, "Kayıttan 15 dakika sonra da kendimi sınıfta buldum. Bu kursu açanlara minnettarım. Hayır işleniyor resmen. İki tane çocuğum var. Onları arkadaşıma bıraktım geldim. Bir yere gittiğimde eksik kalmamak için bu kursa başladım. İki ay sonra da başarıyla tamamlayıp okuma yazma öğreneceğim." diye konuştu.

İlçede Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü verilerine göre 2018 yılı itibarıyla 286 kişinin okuma yazma bilmediği bildirildi.

Başarılı olan kursiyerlere 15 Mayıs'ta törenle belgeleri verilecek.

Kaynak: AA