Diyarbakır'dan Kısa Kısa

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla, 18-24 Mart tarihlerinde kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlılarla Gaziköşk Hevsel Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi.

Rutin şekilde yaşlılara evde bakım hizmeti, psikolojik destek, refakat hizmetleri ve ekonomik destek veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği etkinliğe 70 yaşlı katıldı. Servis araçlarıyla evlerinden alınan yaşlıları birim yetkilileri, kapıda lokum ve kolonya ile karşıladı.

Yaşlılar onuruna verilen yemekte tüm masaları gezen Atilla, yaşlılarla yakından ilgilenerek sıkıntılarını dinledi.

Sıkıntıların çözümü noktasında çalışacaklarını belirten Atilla, ayrıca tüm yaşlıların gününü kutladı.

Etkinlik sonunda yaşlılar, evlerine servis araçlarıyla bırakıldı. Hasta ya da yatalak durumda bulunduğu için Hevsel Sosyal Tesisleri'ndeki yemek etkinliğine katılamayan yaşlılar ise Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından ziyaret edilerek, hem haftaları kutlandı hem de hediye paketleri dağıtıldı.

- Öğrencilere ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Diyar Masa görevlileri, "Belediyemiz Öğrencilerle Buluşuyor" projesi kapsamında öğrencileri ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini anlatan Diyar Masa görevlileri, öğrencilerle yapılan hizmetler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yenişehir ilçesinde bulunan Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Eren Şahin Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen seminere, okulun öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Alt ve üst yapı çalışmaları, belediyecilik hizmetleri, kültür-sanat etkinlikleri ve hayata geçirilen projeler hakkında öğrencilere bilgi veren Diyar Masa görevlileri, öğrencilerin belediyeden beklentileri ve öğrencilerin gözünden Diyarbakır için neler yapılabileceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

- Sınava giremeyen personeli evde mülakata aldılar

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde taşeron olarak çalışan, sürekli işçi kadrosuna geçebilmesi için yapılan sınava doğum izninde olması nedeniyle katılamayan güvenlik görevlisi için evinde sınav yapıldı.

Güvenlik görevlisi olarak görev yapan ve doğum izninde olduğu için sürekli işçi kadrosuna geçiş sınavına katılamayan Nurcan Yiğit, sınav komisyonu tarafından evinde ziyaret edilerek sınav yapıldı.

Sınavı gerçekleştiren komisyon üyeleri, Yiğit'e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, sınava katılmasını sağladı.

Yiğit, komisyon üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA