Başkan Asya, MUŞ SMMMO Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (MUŞ SMMMO) üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Asya, MUŞ SMMMO Üyeleri İle Bir Araya Geldi
1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası dolayısıyla Muş’ta faaliyet gösteren muhasebeci ve mali müşavirlerle buluşan Başkan Asya, haftalarını tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Asya, "Toplumun birçok kesimi ile belirli periyotlarda bir araya gelerek hasbıhal etme fırsatı buluyoruz. Bugün de Muhasebe Haftası dolayısıyla sizleri ağırlamak ve mutlu gününüzde yanınızda olmak için böyle bir program gerçekleştirdik. Bu vesile ile bir kez daha Muhasebe Haftanızı tebrik eder, çalışma hayatınızda bol kazançlar elde etmenizi diliyorum" dedi.

Görev süresinin dördüncü yılını tamamlamak üzere olduğunu belirten Başkan Asya, ilk gün dillendirdikleri ’Ortak Akıl Birlikte Yönetim’ anlayışını bugüne kadar uygulamayı başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Biz yapacağımız projeleri ve alacağımız kararları konuşarak, tartışarak birliktelik içinde hayata geçireceğimizi söyledik. Allah’a şükürler olsun ki bu sloganımızı bugüne kadar sürdürdük. Hizmete sunduğumuz tesislerin yapımında ilgili olan esnaf ve eşraflarımız ile bir araya gelerek, kendilerine projemizi anlatarak fikir ve önerilerini dinledik. Herkesin beklentisini karşılamak hedefi ile planlama yaptık. Allah’a şükürler olsun ki bugüne kadar birçok önemli tesisi hizmete sunmayı başardık" ifadelerini kullandı.

Şehrin en önemli ihtiyacının altyapı olduğunu ifade eden Başkan Asya, "1990’lı yıllardan bugüne kadar hemen hemen her yerel seçim kampanyasında Muş’un altyapı sorununun çözümü dile getirildi.

Ama sonuçta yapılamadı. Biz de kendi seçimimizde bunu el aldık ve bu sorunu ortadan kaldıracağımıza dair söz verdik. Göreve gelir gelmez önceliğimiz bu oldu. Yaklaşık 3 yıl altyapı projesinin hazırlanması ve finansman temini üzerine çalışmalar yaptık. İlk ihalemiz iptal edilmesine rağmen yine de vazgeçmedik. Allah’a şükürler olsun ki geçen yıl ilk kazmayı vurarak bu konuda verdiğimiz sözün ilk adımını atmış olduk. Tabi bu sürecin sıkıntılı olacağını ve sabır isteyen bir iş olduğunu söyledik. Vatandaşlarımıza anlayışlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçen yıl yapılan kazı ve döşemelerle önemli bir mesafe kat edildi. İnşallah bu yıl daha koordineli ve bölgesel çalışmalarla projemizi tamamlayacağız" diye konuştu.

Muş’un içme suyu ihtiyacını da karşılayacaklarını kaydeden Başkan Asya, "İçme suyu sorunu da altyapı sorunu gibi önceliklerimiz arasında yer aldı. İlimizin uzun yıllar ihtiyacına cevap verecek kalıcı çözümler üzerine çalışmalar yaptık. Kurtik Dağı’nda, alanında uzman ekiplerce yapılan araştırma neticesinde sağlıklı bir sonuç elde edilmemesi ile barajdan su teminine odaklandık. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşmelerimizi başlattık. Allah’a şükürler olsun uzun uğraşlar sonucu Alparslan-2 Barajı’nda cazibeli içme suyu temini için gerekli çalışmaların başlamasını sağladık. Bu yıl Kalkınma Bakanlığının yatırım programına alınan içme suyu projemizin yılsonuna kadar tamamlanmasını umut ediyoruz" dedi.

Çöp alanının Muş için kötü bir imaj olduğunu belirten Başkan Asya, yapılan çalışmalar neticesinde vahşi depolama sistemine son verdiklerini söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Muş-Bitlis karayolu üzerinde ve Ahmed-i Hani Parkı’nın arka tarafında belediyemize tahsis edilen boş alandaki çöp depolamasına son verdik. Katı Atık Belediyeler Birliğimizin kararı ile Korkut’un Kümbet köyünde tesisimizi kurana kadar atıkların Bitlis Katı Atık Tesisine naklediyoruz. Katı atık aktarma istasyonunu kurduk. Sıkıştırma ve nakil araçları ile katı atıkları Bitlis’e göndermeye başladık. İnşallah mevcut çöp alanını da en kısa sürede ıslah ederek yeşil alan olarak hizmete sunacağız."

Çocukların, gençlerin ve kadınların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak için bilgi evleri projesini başlattıklarını, bu kapsamda 2 bilgi evini hizmete sunduklarını, 2 bilgi evinin de ihale edildiğini ve bu yıl yapımına başlanacağını sözlerine ekledi.

Şehir içi toplu taşımada önemli bir değişiklik yaptıklarını kaydeden Başkan Asya, vatandaşların en fazla mustarip olduğu bu konuyu havuz ve kartlı sistem uygulaması ile çözüme kavuşturduklarını söyledi.



İmar alanında önemli kararlar aldıklarını söyleyen Başkan Asya, Muş’un kat sınırlaması 5+1 olarak belirlediklerini ve ülke genelinde bu uygulamayı başlatan ilk belediye olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Yeşil alanların arttırılması noktasında ciddi bir emek sarf ettiklerini belirten Başkan Asya, 4 yıl içerisinde hizmete sundukları park ve yeşil alanlar ile planlamasını yaptıkları projelerle birlikte 43 bin metrekare kapasiteli yeşil alanları 400 bin metrekareye çıkarmayı başardıklarını söyledi.



Bu yıl üst yapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Başkan Asya, özellikle projesini hazırlayarak ihalesini gerçekleştirdikleri İstasyon Caddesi yenilenme projesini önümüzdeki günlerde başlatarak sezon sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Başkan Asya, hafta anısına MUŞ SMMMO Başkanı Murat Kayhan Güngör’e plaket verdi.
Kaynak: İHA