'Değişen Kütüphaneler Ve Okuma Kültürü' Söyleşisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Doç. Dr. Erol Yılmaz’ın katılımıyla "Değişen Kütüphaneler ve Okuma Kültürü" konulu söyleşi düzenlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğünce, Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, teknolojik gelişmelere paralel olarak değişen kütüphaneler ve okuma kültürü ele alındı, söyleşiye katılan öğrencilere kütüphanelerin ve okuma kültürünün önemi anlatıldı.

Öğrencilere hitaben konuşan Doç. Dr. Erol Yılmaz, kütüphanecilik bilincinin toplumda yaygınlaştırılması için öncelikle kitap okuma alışkanlığının anaokulundan başlatılması gerektiğini belirterek, kütüphaneleri bir tarafında bilgiye gereksinim duyan bireyler, diğer tarafında bilgi kaynakları bulunan ve bu iki unsuru bir araya getiren mekan olarak tanımladı.

Yılmaz, Gaziantep’in ilk kez uygulamalı çocuk kütüphanesini kurduğunu öğrendiğinde çok sevindiğini belirterek, okuma kültürünün yaygınlaşmasında emeği geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Kaynak: AA