İncirliova'ya Jeotermal Santral Yapılacak

Aydın Valiliği ile Güriş Holding arasında yapılan anlaşmayla kamuya ait arazide jeotermal santral yapılması kararlaştırıldı.

Ayter Çiftlik Sahası kaynak kullanımıyla ilgili Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Güriş Holding yöneticileri valilik binasında gazetecilere açıklama yaptı.

İncirliova ilçesindeki sahada modern ve vatandaşın sağlığına zarar vermeyecek bir santral kurulacağını belirten Vali Köşger, sözleşme gereği firmanın nakit vereceği 10 milyon lira ile Ilıcabaşı Mahallesi'nde bulunan Ayter alanına 5 yıldızlı bir otel yapılıp jeotermal kaynağın vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.

Kentin ısıtılması, termal turizm ve seracılık alanında kullanılması için model bir uygulama yapılacağını söyleyen Köşger, çevreye hiç zarar vermeyecek bir noktaya jeotermal santralin kurulacağını, bu santralle 2041 yılına kadar sözleşme imzalandığını belirten Vali Köşger, 40 megavat enerji üretecek santralden yıllık 4 milyon lira valiliğin gelir sağlayacağını ve ilk on yılda yaklaşık 40 milyon lira gelir elde edileceğini belirtti.

Güriş Holding'in Kurucu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk de işi zamanında tamamlayacaklarını belirterek, "İlk defa bir valilik jeotermal santral yapıyor. Bu örnek olacak." dedi.

Kaynak: AA