Batman'da Çiftçilere Sera Naylonu Dağıtıldı

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında 58 çiftçiye 68 dekarlık sera naylonu dağıttı.

Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında 58 çiftçiye 68 dekarlık sera naylonu dağıtılması dolayısıyla Balpınarı beldesinde tören düzenlendi.

Vali Ahmet Deniz, törende yaptığı konuşmada, çiftçilere ne kadar destek verilirse verilsin haklarının ödenemeyeceğini söyledi.

Üretimin önemine işaret eden Deniz, şunları kaydetti:

"Devletimiz ve hükümetimizin emir ve talimatları doğrultusunda özellikle çiftçilerimize destek konusunda inanılmaz paralar ödeniyor. Sadece Batman ilimizde geçen sene Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir toplu açılış yaptık. 600 milyon maliyette olan bir Sol Sahil Sulama Kanalı Projesini hayata geçirdik. Bu proje bittiğinde 13 bin hektar arazi sulanacak. Müthiş bir rakam. Demek ki var ki veriliyor. Niye veriliyor. Çiftçiye değer verildiği için. Bu yüzden daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas da Batman'ın toprak verimliliği açısından zengin ve sulu tarımın yapıldığı illerden biri olduğunu söyledi.

Bölgede seracılığın gelişmesi kararı aldıklarını anlatan Kiyas, "Seracılık aynı zamanda bir yetiştiricilik bilgisi de gerektiriyor. Bölgede 200 dekara yakın bir sera potansiyelimiz var." dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere sera naylonu dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA