Lüleburgaz'da Kadınlardan Yürüyüş Etkinliği

Lüleburgaz Kadın Platformunca yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Hükümet Konağı meydanında toplanan kadınlar çeşitli sloganlar atarak, 'Emeğe aç şiddete tokuz', 'Bize acil eşitlik gerek' ve 'Kadınlar gülerse dünya güler' yazılı pankartlar açtı.

Grup, daha sonra yürüyerek İstasyon ve Fatih caddelerini takiben Kongre Meydanı'na ulaştı.

Kadınlar adına burada bir konuşma yapan Burcu Putiş, hayatlarını kaybeden kadınları anmak ve kadın olma mücadelesini yükseltmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Kadınların tüm dünyada ekonomik ve sosyal koşullarını iyileştirme mücadelesi verdiğini belirten Putiş, kadınların özgürleşmediği bir toplumun gelişemeyeceğini ifade etti.

Kadınların hem evde hem de iş hayatında büyük başarılar elde edebildiğini aktaran Putiş, ''Hem evde hem iş yerinde yaşamını her gün yeniden üreten, emeği ile var olan ve var eden kadınlardır. Bizler her alanda kadın-erkek eşitliğini tam anlamıyla ve samimiyetle sağlayacak politikalar istiyoruz. Üretimde, emekten ve kadınlardan yana tavır alınmasıyla birlikte ekonomik bir düzen istiyoruz. İnsanca çalışmak ve karşılığını insanca yaşanacak ücret almak istiyoruz. Bizler taleplerimiz yerine getirilene kadar yılmadan haykırmaya devam edeceğiz. Tüm dünyada kadının alın teri ödenene kadar susmayacağız.''

Etkinlikte, Kent Konseyi Başkanı Aysel Balkan Tan ise bir şiir okudu.

Daha sonra kadınların müzik eşliğinde oyun oynamalarının ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: AA