İstanbul'da 'Yedi Renk Tek Yürek' Buluşması

Yedi Renk Tek Yürek Platformu'nun organizasyonuyla İstanbul'a gelen Hakkari'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çeşitli etkinliklere katılacak, kentin tarihi turistik yerlerini ziyaret edecek.

Yedi Renk Tek Yürek Platformu'nun organizasyonuyla Hakkari'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri İstanbul'a geldi.

İstanbul'da faaliyet gösteren 81 ilin dernek, federasyon ve vakıf başkanlarının bir araya gelerek oluşturduğu Yedi Renk Tek Yürek Platformu'nun organizasyonu kapsamında davet edilen Hakkari'deki 25 sivil toplum kuruluşu başkanı, havalimanında karşılandı.

Platform Başkanı Ömer Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki karşılama öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık on yıldır faaliyette olan platformun başkanlık görevini üstlendiğini söyledi.

Platformun 81 ilin dernek, federasyon ve vakıf başkanlarının bir araya gelmesiyle oluştuğunu ifade eden Erdoğan, "Memleketimizin birlik ve kardeşliği adına bizim vaktiyle Hakkari'ye ziyaretlerimiz oldu. Orada bugün bizi ziyaret edecek olan dostlarımızın çok iyi misafirperverlikleriyle karşılaştık. Dolayısıyla orada harika bir kadro ve çok güzel insanlar var" diye konuştu.

Memleketin bu tür güzelliklere ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu memleketin böyle güzel insanlara, İstanbul'daki güzel insanlarla buluşmasından doğacak güzel enerjiye, özellikle de bugün çok daha fazla ihtiyacımız olduğu düşüncesindeyim. Bu düşünce doğrultusunda dostlarımızı buraya davet ettik. Dört gün beraber olacağız. Misafirlerimizle birlikte MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, Okçular Vakfı, TÜGVA, SETA gibi kuruluşlara gideceğiz. Piyer Loti'de bulunan İdrisi Bitlisi'nin kabrini ziyaret edecek, Sultan Abdülhamid Han'ın Türbesi'nde yapılacak anma toplantısına katılacağız. Eyüp Sultan Camisi ve Topkapı Sarayı gibi tarihi yerlerimizi gezeceğiz. Bize düşen samimi bir gayretle adım atmak. Onu bereketlendirecek ve toplumumuzda büyük güzelliğe dönüştürecek olan Allah'tır."

Havalimanındaki karşılamanın ardından toplu halde hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.
Kaynak: AA