Şehit Mezarlarını Ziyaret Ettiler

Elazığ Baskilliler Derneği üyeleri, Kovancılar ilçesindeki şehit kabirleri ile ailelerini ziyaret etti.

Hepimiz Biriz, Biz Türkiye'yiz Projesi kapsamında Kovancılar ilçesine konuk olan Elazığ Baskilliler Derneği üyeleri, burada Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar'ın da katılımıyla şehit mezarları ile şehit ailelerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Naim Aslanmirza, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini belirterek, "Terör saldırısına karşı, tek bayrak, tek vatan, tek millet diyerek yola çıkmış, şehit olmayı göze almış tüm kahraman askerlerimize buradan moral desteği yolluyoruz." dedi.

Dernek üyelerinin ziyaret etiği ailelerden Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik'in kardeşi Bilal Çelik şehitlerin ismini yaşatmaya yönelik proje için teşekkür ederek, "Sınır ötemizde yapılan büyük bir operasyonda şehit olan askerlerimiz var. Rabbim şehitlerimizin olmayacağı güzel bir Türkiye nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Kovancılar Belediye Başkanı Akpınar da birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğu dönemde bu ziyaretin gerçekleştirilmesinin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Yaşadığımız coğrafyada Bizans oyunları hiç bitmedi, bitmeyecek de. Bu dünyayı şekillendirmek isteyen mimarlara da sesleniyorum; utanın, bırakın bu insanlar hak ettiği gibi istediği coğrafyada yaşasın. Bunları silahlandırarak bu insanların geleceğiyle oynamayın. Kendi coğrafyanızda insanca siz de yaşayın biz de yaşayalım."

Kaynak: AA