Manisa'da 'Zeytinde Markalaşma' Toplantısı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, Salihli zeytininin tescil edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda konuşan TSO Başkanı İbrahim Yüksel, zeytinciliğin Salihli’de giderek yükselen bir değer olduğunu belirterek, üzümden beklediği randımanı alamayan üreticilerin, yavaş yavaş zeytinciliğe geçiş yaptığını kaydetti.

Akhisar, Gemlik ve Bursa'dan Salihli'ye zeytin almaya gelenler olduğunu işaret eden Yüksel, "Bunun yanı sıra İstanbullu, Bursalı yatırımcılar Salihli’de zeytinliklere yatırım yapıyor. Yağ veriminin oldukça iyi olduğu belirtiliyor. Bu sene fiyatların yüksek olması, zeytin üreticisini sevindirdi. Sektörün geleceği konusunda bir yol haritası belirlemeliyiz. Toplantıya gösterdiğiniz ilgi, bu konuda ortak çalışmalar yapılabileceğini bir göstergesidir. Toplantıya katılan firma temsilcilerimiz Salihli’de bir zeytin borsası kurulması ve ürüne coğrafi işaret tescili alınması konusunda fikir birliğine vardı." ifadesini kullandı.

Salihli Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, ise Manisa'da mevcut 22 milyon zeytin ağacının, 3 milyonu Salihli'de bulunduğuna işaret ederek, "Akhisar'daki 13 milyon zeytin ağacı ile şimdilik boy ölçüşemez ama Salihli’nin avantajı genç ağaçlara sahip olması ve zeytin tanesinin kaliteli olmasıdır." diye konuştu.

Daha sonra Salihli zeytininin tescil edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıya, İlçe Tarım Müdürü Ali Demir, Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Tariş Salihli Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Onur ile 30'a yakın zeytin ve zeytinyağı işletmesinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA