Edirne Belediye Meclisi Toplandı

Edirne Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gürkan, yaptığı açıklamada, kadın doktorun darbedilmesinin, Edirne'ye yakışmayan bir olay olduğunu söyledi.

Birçok yerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları yaşandığını belirten Gürkan, "Tedbirler alınmaya çalışılmasına rağmen, sağlık çalışanları zaman zaman şiddete uğruyor. Gerek hekimler, gerek yardımcı sağlık personeli bu ülke insanının sağlığı için canla başla çalışıyor. Edirnemiz'de de doktor Tuba Çıkmaz arkadaşımıza görevini yaptığı sırada söylenene göre, iki kadın tarafından fiziki şiddete bulunuluyor." diye konuştu.

Gürkan, yaşanan üzücü olayı Edirne Belediye Meclisi olarak kınadıklarını kaydetti.

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili emeği geçenlere teşekkür eden Gürkan, "Bu ülkenin ciddi kanayan bir yarasıydı. Bu bir siyaset konusu da değildir, kim yapmışsa taktire şayandır. Bu anlamda hükumete ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gerçekten teşekkürlerimizi sunuyorum. Eksikler zamanla giderilecek tabi ki ama bu büyük bir adımdır." dedi.

Belediyede, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için bir şirket kurulacağını aktaran Gürkan, şirketin sadece işçilerin çalıştırılmasıyla ilgili olacağını dile getirdi.

Gürkan, kendi başvurusu neticesinde lenf kanseriyle mücadele eden Dilek Özçelik'in adının kentte bir sokağa verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA