Manisa'da Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'na destek için bir araya gelen vatandaşlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Manisa'da, cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kentte 54 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) üyeleri ile vatandaşlar, Hatuniye Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrası cami avlusunda toplandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerler için dua eden vatandaşlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

MASİDAP Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, namaz sonrası yaptığı konuşmada, Suriye'nin Afrin bölgesine gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda, devletin ve ordunun yanında olduklarını söyledi.

ABD başta olmak üzere egemen güçlerin Suriye'de bir terör koridoru oluşturmak istediğini belirten Öner, şöyle konuştu:

"Bu da ülkemizin iç güvenliğini tehdit eden bir durumdur. Bu çerçevede devletimizin, Cumhurbaşkanımızın, milletimizin, askerimizin harekat için aldığı kararı destekliyoruz. Türk askeri o bölgede huzuru ve güveni tesis etmek üzere bulunuyor. Biz de Manisa Sivil Dayanışma Platformu olarak bu harekatı ve emperyal güçlerin tüm oyunlarını bozmak için atılacak adımları destekliyoruz."
Kaynak: AA