'Güvenli Okul, Güvenli Gelecek' Projesi

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kent merkezindeki 164 okuldan 140 tanesinde güvenlik kamerası bulunduğunu söyledi.

Çorum Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında okulların güvenlik durumunu tespit etmek amacıyla toplantı düzenlendi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, Çorum merkezde 164 okuldan 140 tanesinde güvenlik kamerası bulunduğunu söyledi.

65 okulda özel güvenlik sertifikası olan 50 güvenlik görevlisinin çalıştığını ifade eden Büyük, "Çorum'da eğitim-öğretimin Kent Güvenlik Sistemi (KGYS) ile daha güvenli hale gelecek. Çorum'da toplam 38 okula KGYS sistemi kuruldu. Okul güvenlik polisleri sayesinde veli ve öğrencilerimiz artık daha huzurlu. İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile polis sorumluluk bölgesindeki 80 okulda 41 rütbeli personel 'Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi' olarak görev yapmakta. Okul giriş-çıkış saatlerinde 17 motorize ekibimiz sürekli devriye atıyor." diye konuştu.

Çorum'da 2 bin 612 yabancı uyruklu gencin öğrenim gördüğünü dile getiren Büyük, bunlardan 2 bin 300'ünün Irak, 144 tanesinin de Suriye uyruklu olduğunu kaydetti.

Vali Necmeddin Kılıç ise, Çorum'da okulların güvenli ve kaliteli olduğunu vurgulayarak, "Çorum'da kaliteli eğitimin herkes farkındadır ama istatistikler, yapılan sınavlarda başarılar, iller arasında yapılan çeşitli yarışmalar sürekli ilimizin eğitiminin kalitesini ortaya koymaktadır." dedi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, ilçe kaymakamları, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları da katıldı.

Kaynak: AA