Dolgu Enjeksiyonu İle Özgüveninizi Yükseltin

Dolgu enjeksiyonunun hareketsiz kırışıklıkların tedavisinde veya incelmiş dokulara hacim vermek için (dudak kalınlaştırma) kullanıldığını belirten Op.Dr. Esra Çelik, dolgu enjeksiyonu ile kişinin özgüveninin yükseldiğini söyledi.

Dolgu Enjeksiyonu İle Özgüveninizi Yükseltin
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Esra Çelik, “Dolgu enjeksiyonunun en sık uygulanan bölgeler; dudaklar, kaş çatma çizgilerinin botoxla yeterince giderilemediği durumlar, burun kenarlarından dudak köşelerine uzanan çizgiler (nazolabial çizgi), dudak kenarından çeneye uzanan çizgiler (marionette line), çeşitli sebeplerle oluşmuş çöküntüler, bazen de genital bölge’dir.Dolgu malzemesi olarak FDA onayı olan hyaluronik asit tercih edilir. Lokal anestezi ile uygulanır. Dolgu yapılan bölgede bir miktar ödem oluşabilir. Bu da 1-3 gün içerisinde düzelir. 4-6 ay sonra da vücut tarafından emilerek kaybolur” dedi.

Son zamanlarda büyük görünmek için dolgu ve botox yaptıran genç kızların eskiye oranla biraz daha arttığını ifade eden Op.Dr. Çelik, “Aslında bu yaş grubunda büyük görünme isteği hep vardı. Günümüzde estetik cerrahi ve estetik uygulamaların kalite ve sayısında artma sebebiyle genç kızlarımız bu amaçlarına daha kolay ulaşıyorlar. Estetik cerrahi uygulamalarının amacı gençleşmek, genç görünmek. Oysa genç kızlarımız bir an önce büyüyüp, kalın dolgun seksi dudaklara sahip olabilmek için dolgu maddelerine hücum ediyorlar. Burada biz estetik cerrahlara hastanın doğru yönlendirilmesi için çok iş düşüyor. Bu yaş grubunda benim kişisel görüşüm, eğer yüzünde ciddi bir deformasyon yoksa, yağ enjeksiyonu gibi daha kalıcı işlerden uzak durmanın doğru olduğu. Bu dönemde hem hastayı mutlu edecek, hem de 5-6 ay sonra tamamen eridiği için kalıcı bir sonuca sebep olmayan hyaluronik asit dolguları en güvenilir dolgulardır. Hyaluronik asit dışındaki kalıcı dolgu olarak adlandırılan hazır dolgulardan özellikle bu yaşlarda kaçınmak gerekir” diye konuştu.



“Botox da hasta ayrıntılı olarak değerlendirilmeli”

Bir kaç kere yapılan hyaluronik asit dolgusundan sonra, dolgunun ilk baştaki görünümünün devam etmesini isteyen 18 yaşından büyük hastalara ise yağ enjeksiyonu yapılabildiğini kaydeden Op.Dr. Çelik, “Böylece hasta istediği güzel dudaklara veya elmacık kemiklerine kendi dokusu sayesinde kavuşmuş olur ve son derece de doğal bir sonuç elde edilir. Olduğundan büyük görünmek isteyen hastalarda botox ise sadece dudaklarda dışarıya doğru bir uzamaya sebep olabilir ve bu sayede daha seksi dudaklara ulaşılır. Ancak dudak bölgesine yapılan botox, profesyonel işi konuşmak veya şarkı söylemek olan hasta gruplarında rahatsızlık hissi uyandırabilir. Bu konuda hasta ayrıntılı olarak değerlendirildikten sonra işlem uygulanmalıdır” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA