'Bitkisel Üretim Ve Hayvancılıkta Birlikte Üretelim' Projesi

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Bitkisel Üretim ve Hayvancılıkta Birlikte Üretelim" projesi tanıtıldı.

Bakanlığın Türkiye genelinde 250 köyde uygulayacağı proje için Kaman'da aday köy olarak belirlenen Aydınlar köyünde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, toplantıda yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülke genelinde 250 köyü kapsayan "Bitkisel Üretim ve Hayvancılıkta Birlikte Üretelim Projesi" için Kaman ilçesinden aday köy olarak belirlenen Aydınlar köyünde çiftçileri bilgilendirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında belirlenen köylerde ahır ve ağıl yapımı ile tarımsal sabit tesisler için yüzde 50, basınçlı sulama sistemleri için yüzde 70 hibe desteği, ayrıca diğer tarımsal ve hayvancılık destekleri için yüzde 30 ilave destek sağlanmasının planlandığını dile getiren Girgin, Aydınlar'ın Kırşehir genelinde aday gösterilen 3 köyden birisi olduğunu vurguladı.

Konuşmanın ardından, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekibi, çiftçilere proje hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirme toplantısına, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim ve köylüler katıldı.

Kaynak: AA