Kahta'da Çiftçilere Hububat Eğitimi Verildi

Adıyaman’ın Kahta Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçiler, hububatta ve nohutta hastalık ile mücadele konusunda bilgilendirildi.

Kahta'da Çiftçilere Hububat Eğitimi Verildi
Kahta Ziraat Odası Başkanlığı, özel bir ilaç firmasıyla beraber organize ettiği hububatta ve nohutta hastalık ile yabancı otla mücadele konulu çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı konuşmasında “İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri ve Kahta Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileriyle beraber bugünlerde yaptığımız arazi kontrollerinde septorya hastalığı, afit ve bit zararlıları gördük. Bu doğrultuda BASF firması yetkililerle görüşüp hububat ve nohutta hastalık ve yabancı ot ile mücadele konulu eğitimin verilmesi gerektiğini düşündük. Çiftçilerin alacakları zirai ilaçların ruhsatına, orijinalliğine ve ilaçları aldıkları yerin bakanlıktan gerekli satış yetkisi alıp alamadıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Merdiven altında satılan zirai ürünlere itibar edilmesin. Ziraat odası olarak çiftçilerimizin hububatta ve nohutta görebilecekleri her türlü olumsuz durumda bize ulaşmaları yeterlidir. Birimimizde görev alan tarım danışmanlarımız ile her zaman çiftçilerimizin hizmetindeyiz” dedi.

Teknik destek uzmanları, çiftçilere bu dönemde ürünlerinde görülebilecek hastalıklar ve yabancı ot çeşitleri, arazideki durumu ve ürüne olana zararı karşısında yapacakları mücadele, ilaçlama yapılacağı zaman ilaçlama kalibrasyonu, ilaçların etki süresi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Çiftçi bilgilendirme toplantısına, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Ziraat Mühendisi Şeref Esin, Adıyaman il Teknik Destek Uzmanı Ziraat Mühendisi Mehmet Nuh Çetgen, Şanlıurfa il Teknik Destek Uzmanları Ziraat Mühendisi Emin Bayram ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: İHA