Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yayla Açıklaması

'Şimdi önümüzde 2019 başkanlık süreci var. Bu sürece yaklaşıldıkça bilin ki taarruzlar, saldırılar, algılar daha da hızlanacaktır. Onun için her birimiz bulunduğumuz kurumda uyanık olmak zorundayız'

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yayla Açıklaması
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, "Şimdi önümüzde 2019 başkanlık süreci var. Bu sürece yaklaşıldıkça bilin ki taarruzlar, saldırılar, algılar daha da hızlanacaktır. Onun için her birimiz bulunduğumuz kurumda uyanık olmak zorundayız." dedi.

Yayla, kentteki bir restoranda düzenlenen Teşkilat Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın bin yıldan fazla savaşların, kavgaların verildiği bir coğrafya olduğunu söyledi.

Darbeler döneminin geçmişte kaldığına, Türk milletinin artık eskisi gibi olmadığına işaret eden Yayla, vesayet odaklarıyla savaşmaya devam ettiklerini anlattı.

Bu odakların milletin üzerine kara bulutlar gibi çöktüğü günleri yaşadıklarını dile getiren Yayla, "Bu toplumun zihinlerine, değerlerine gözle görülen ilk saldırının yapıldığı dönemdir 28 Şubat. Önümüzdeki hafta Ankara'da karar duruşması olacak. İnşallah o günün paşaları, o günün vesayet odaklarına hiç olmazsa hukuk karşısında hesabı sorulacak." diye konuştu.

Yayla, isimlerinde Türk ibaresi yer alan bazı meslek örgütlerinin milli olmadıklarını ifade ederek, "Kurulduğu günden bugüne kadar milletin ne kadar ahlaki, milli, insani değeri varsa hepsiyle kavga eden vesayet odakları hala mevcut. Oyun değişmedi. 28 Şubat'ta da asker sahaya indikten, postmodern darbeyi yaptıktan sonra tankları sokaklarda tutmasına gerek yoktu. Çünkü onların görevlerini yerine getiren, adı sivil ama aklı sivil olmayan birçok örgüt vardı. Onları da hatırlamanızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2019 yılına yaklaştıkça coğrafyada gerilimin arttığını vurgulayan Yayla, şöyle konuştu:

"Şu anda fiilen savaşıyoruz. Türkiye vatan evlatlarıyla şehitler veriyor, Afrin'de savaşıyor. Allah onların yardımcısı olsun. Bugün topyekun tüm millet onların yanında. Olmayanlara da hesabını soracak inşallah. Suriye önemli bir coğrafya. Bugün yedi düvelin orada olduğu, üzerinde hesap yaptığı, bizim tüm Güneydoğu sınırlarımızın olduğu bir yer. Bize bugün 'Niye oradasınız?' diye soranlara, 4-5 bin kilometre uzaktan gelen Amerika'ya, bizden daha uzakta olan Rusya'ya 'Niye oradasın?' diye soramayanlara biz bir şey sormak zorundayız. Şimdi önümüzde 2019 başkanlık süreci var. Bu sürece yaklaşıldıkça bilin ki taarruzlar, saldırılar, algılar daha da hızlanacaktır. Onun için her birimiz bulunduğumuz kurumda uyanık olmak zorundayız. Doğruları ve gerçekleri etrafımızdaki herkese anlatmak zorundayız. Bunları yaptığımız zaman güçlü çatıyı, teşkilatı ayakta tutarız."

Kaynak: AA