Harran Belediye Başkanı Özyavuz'dan Fuar Değerlendirmesi

Türkiye’nin tarih ve kültür şehri Şanlıurfa’nın, açık hava müzesini andıran ilçesi Harran, bu yıl ilk kez katıldığı İstanbul’daki Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarını (EMITT) başarıyla tamamladı. Fuar boyunca Harran standında konuklarını ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, en büyük kozlarının turizm olduğunu, bu nedenle fuarı en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirtti.

Harran Belediye Başkanı Özyavuz'dan Fuar Değerlendirmesi
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Doğu Akdeniz ve Avrasya bölgesinin en önemli turizm buluşmasını gerçekleştiren ve dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT Fuarını değerlendirerek, “İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen fuarda standımız adeta dolup taştı. Biz bir kez daha Harran’ın bir marka kent olduğunu burada herkese kanıtlamış olduk” dedi.

Harran’ı daha önce gören ya da görmeyen tüm ziyaretçilerin ilçeye olan hayranlıklarını dile getirirken gurur duyduklarını anlatan Özyavuz, özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayan hemşehrilerine de teşekkür etti. Özyavuz, “Hemşehrilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Yöremizin sanatçıları başta olmak üzere gelen ziyaretçilerimizle gün boyu sohbet ettik. Kentlerin tanıtımına katkı sağlayan, turizm profesyonellerini aynı çatı altında buluşturan fuarın amacına ulaştığını düşünüyorum” diye konuştu.

Terörü barındırmayız

Başkan Özyavuz, standı ziyaret eden vatandaşların Harran’ı görmek istediklerini ancak, terörden korktuklarını söylediklerini belirterek, “Yanlış bir algı var. Bizim bu algıyı kırmamız gerekiyor. Şanlıurfa il merkezinde de Harran’da da terör barınamaz. Bayrağına, milletine, devletine bağlı örnek vatandaşların diyarı Harran tam anlamıyla güven ve huzur şehridir. Biz standımızı ziyaret eden konuklarımıza öncelikle bunları anlattık” dedi.

Özyavuz, Türkiye’nin uluslararası en büyük turizm buluşması olan ve bu yıl 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ile bin 30 firmanın ağırlandığı fuara bundan sonraki yıllarda da katılarak, buradaki potansiyeli değerlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Başkan Özyavuz, Harran standında ilçeyi tanıtan dergi, broşür ve kitapçıklar dağıtmanın yanı sıra konuklarına çiğköfteyi de kendi elleriyle ikram etti. Belediyenin kıdemli basın danışmanı Abdullah Akkurt’un gazetecilikteki marifetini çiğ köfte yapmakta da kanıtladığı fuarın yıldızı olan Harran standı binlerce kişi tarafından hayranlıkla izlendi.

Bu arada, Harran Standı fuar organizasyonunu üstlenen firma tarafından da ödüllendirildi.
Kaynak: İHA