Kışın Çetin Geçtiği Doğuya Doğalgaz İndirimi Talebi

İpekyolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Mehmet Nuri Alim: 'Özellikle kış aylarında batıya orantılı olarak en az 3 katı daha fazla tüketilen doğalgaz ve elektrikte indirime gidilmesi Erzurum ve bölge halkı için can simidi olacaktır'.

İpekyolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Mehmet Nuri Alim, "Özellikle kış aylarında batıya orantılı olarak en az 3 katı daha fazla tüketilen doğal gaz ve elektrikte indirime gidilmesi Erzurum ve bölge halkı için can simidi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Alim, yaptığı yazılı açıklamada, başta Erzurum olmak üzere bölgede kış aylarının soğuk ve sert geçtiğini ifade etti.

Gümüşhane ve Bayburt illerinde yüzde 9 doğal gaz indirimi uygulandığını aktaran Alim, şunları kaydetti:

"Özellikle kış aylarında batıya orantılı olarak en az 3 katı daha fazla tüketilen doğal gaz ve elektrikte indirime gidilmesi Erzurum ve bölge halkı için can simidi olacaktır. Doğalgaz ve elektriğe son gelen zamanlardan sonra insanlar daha çok zorlanıyor. Hem zor geçen kış şartları hem de ekonomik olarak zar zor geçinen ilimiz ve bölgemiz halkına pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Doğalgaz ve elektrik faturaları sadece cep değil aynı zamanda can yakıyor. Komşu illerimiz Gümüşhane ve Bayburt'a uygulanan indirimin kentimize ve bölgemize de uygulanması gerekiyor."

Alim, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'nın TBMM kürsüsünde yaptığı doğalgaz indirimi hakkındaki konuşmanın önemli olduğuna dikkat çekerek, "2021 yılında kadar geçerli olmak üzere Gümüşhane ve Bayburt'a 2017 yılında yapılan yüzde 9 indirimin kış şartlarının daha çok soğuk ve sert geçtiği adeta hayatın durduğu, ekonominin iyi olmadığı ve en çok soğuk ve işsizlikten insan göçü veren Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Muş'a neden uygulanmıyor?" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA