Genç Ensar'dan 'Hayvanları Koruma Günü' Mesajı

Ensar Vakfı'nın Genç Ensar Teşkilatı, Bağcılar Belediyesi Barınma ve Müşahede Merkezi'ni ziyaret ederek, hayvanlara mama dağıttı.

Genç Ensar'dan 'Hayvanları Koruma Günü' Mesajı
Ensar Vakfı Genç Ensar Teşkilatı Erkek Komisyon Başkanı Enes Kaşkaş ve yönetim kurulu üyeleri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla hayvan barınma merkezini ziyaret etti.

Bağcılar Belediyesi Barınma ve Müşahede Merkezi'ne gelen Enes Kaşkaş ve yönetim kurulu üyeleri, burada bir süre hayvanları sevdi.

Ziyaret esnasında barınağın veteriner hekiminden bilgi alan Genç Ensar Teşkilatı, barınma merkezinde görev alan çalışanlara çikolata ikram etti.

Genç Ensar Erkek Komisyon Başkanı Enes Kaşkaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, barınağı ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Kaşkaş, hayvanların korunması hakkında gerekli ilgi ve hassasiyetin sağlanması için toplum olarak bilinçli olunması gerektiğini ifade etti.

Hayvan haklarının yasa ile koruma altına alındığını hatırlatan Kaşkaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hayvanlara zarar verenler hakkında idari para cezası uygulanmaktadır. Son zamanlarda yaşanan üzücü gelişmeler karşısında mevcut düzenlemenin gerek caydırıcılık noktasında gerekse hayvanları koruma noktasında zayıf kaldığı ortadadır. Bu nedenle 5199 sayılı yasanın idari para cezası ve Kabahatler Kanunu'ndan çıkartılarak, yeni yapılacak yasal düzenlemelerle Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması gerektiğini ifade etmek istiyoruz.

Böylece bireye karşı işlenen suçlar karşısında öngörülen hapis cezası hükmünün, hayvanlara çeşitli yollarla zarar veren ve ölümlerine sebep olan failler hakkında da uygulanmasını sağlayarak suçta caydırıcılığın sağlanmasını temin edebiliriz. Konu ile ilgili çeşitli anlamlı sözleri paylaşarak her vatandaşımızı bu noktada hassasiyet göstermeye davet ediyoruz."
Kaynak: AA