Bingöl'de Sokak Hayvanlarının Minik Ziyaretçileri

Bingöl'de okul öncesi ve ilkokulda eğitim gören yaklaşık bin öğrenci, Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla öğrencilerle Geçici Hayvan Barınağını ziyarete geldi.

Öğrenciler, kedi ve köpeklere elleriyle mama verdi.

Belediye Başkanı Barakazi, burada yaptığı açıklamada, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Barınakta, değişik türden çok sayıda hayvanın olduğunu anlatan Barakazi, şöyle konuştu:

"Barınağımız açıldığı tarihten itibaren 500 aşkın hayvana ev sahipliği yapmıştır. Şimdiye kadar 160 hayvan sahiplendirildi. Hayvanlarımızın sokakta kalmamaları ve yaşam haklarının korunması, bakım ve tedavilerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için bu tesisi kurduk. Bu konuda çok ciddi bir ihtiyaç karşılandı."

Barınağı yaklaşık bin öğrencinin ziyaret ettiğini bildiren Barakazi, uzman personelin kontrolünde barınağı gezen öğrencilerin, hem barınak hakkında bilgi sahibi olduğunu hem de hayvanlara dokunma imkanına kavuştuğunu aktardı.

Son dönemlerde hayvanlarla ilgili birtakım olumsuz haberlere şahit olduklarını aktaran Barakazi, "Bunlar hiç kimsenin kabul etmeyeceği durumlardır. Her canlının olduğu gibi hayvanların da en kutsal hakkı öncelikle yaşam hakkıdır. Hayvanlar içinde bulunduğumuz ortamı, dünyayı birlikte paylaştığımız canlılardır. Onlarla birlikte yaşamamız, kültürümüzü geliştirmemiz önem arz ediyor. Belediye olarak sokak hayvanlarını sahipleniyor, bakım ve tedavilerini üstleniyoruz. Her bir vatandaşın sokak hayvanlarına karşı sorumlulukları vardır. Onları sahiplenmeli ve korumalıdır." dedi.

Kaynak: AA