Konyaaltı İlçesine Planlanan Projeler

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediyesinin Konyaaltı ilçesinde planladığı projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı sahilinde planlanan projelere yönelik protestoları eleştirdi.

Türkiye'de ve Antalya'da bugüne dek taş üstüne taş koymayan CHP zihniyetinin müzmin muhalefet tavrıyla AK Parti iktidarı ve AK Partili belediyelerin icraatlarını körü körüne eleştirip, engellemeye çalıştığını savunan Sümer, şunları kaydetti:

"Bu zihniyet değil mi, 3. köprünün, 3. havalimanının, Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı çıkan... İşte aynı zihniyetin buradaki temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'in çılgın projesine, Antalya'nın gerdanlığı Konyaaltı'nda yapımına başlanan Boğaçayı projesine, Konyaaltı sahil projesine, Kruvaziyer Liman projelerimize karşı çıkarak protestolarıyla engellemeye çalıştıklarını zannediyorlar."

Muhalefetin görevinin, iktidarın her hizmetine, kente ve ülkeye yapılan yatırımlara karşı çıkmaktan ibaret olmaması gerektiğini belirten Sümer, Antalya'nın marka değerini yükseltecek projelerin, ömrünü bilime adamış meslek sahipleri tarafından hazırlandığını, meslek odalarına sunumlarının yapıldığını, tüm detaylarıyla konuşulup tartışıldığını bildirdi.

Konyaaltı Sahil, Boğaçayı ve Kruvaziyer Liman projelerine karşı çıkan protestocu grubun içinde, hiçbir yerel yöneticiyi göremediğini ifade eden Sümer, açıklamasına şöyle devam etti:

"Boğaçayı projesi şayet o ezbere protestoda söylenenler gibi olsaydı, o tezlerin az da olsa bir geçerliliği olsaydı, CHP il Başkanının, genel başkan yardımcısının yanında ve hatta en ön safta Konyaaltı'nın yerel yöneticisi, belediye başkanı da olmaz mıydı? Bu protestocular Boğaçayı'nı, sahili, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten daha iyi mi biliyor ki, onun bugüne kadar olumsuz herhangi bir beyanatını duymadığımız projeye karşı çıkıyor? Boğaçayı projesi, bölgenin ve kentimizin marka değerini artırmanın yanı sıra doğayı ve çevreyi koruyup güzelleştiren, doğal hayatı, kuşları, böcekleri olumsuz yönde etkilemeyecek, çılgın olduğu kadar vizyon bir projedir. Projenin Antalya'ya sağlayacağı marka değeri, istihdama ve ekonomiye katkısını protestocu grubun anlayamama sebebi ise hesaptan anlamamalarıdır."

Kaynak: AA