Genç Çiftçi Projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında, Lapseki'de oluşturulan tesisler ziyaret edildi.



Proje kapsamında hibe destekli istiridye mantar yetiştiriciliği desteği yapılan üretici Mehmet Sezen’in tesisi, Lapseki Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ tarafından ziyaret edilerek gezildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında Lapseki’de iki mantar yetiştiriciliği projesi hazırlandığını söyledi.

Bunlardan birinin ilçe merkezinde diğerinin ise Çardak beldesinde bulunduğunu ifade eden Karadağ, "Tesisi bugün hep birlikte gezdik. Üreticimiz çok dikkatli, gayretli biz ümitliyiz önümüzdeki dönemlerde bu işletmeyi daha da büyüteceğini düşünüyoruz. Hem üretip kendisinin pazarlamasını yaptığı için daha çok kazanç elde edecek diye düşünüyorum." dedi.

Tesis sahibi Mehmet Sezen ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve il müdürlüğü yetkililerine kendisine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Kaynak: AA