Minik Gazetecilerden Gazeteci Büyüklerine Nasihat

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazeteci büyüklerini ağırlayan okul öncesi eğitim gören öğrenciler, gazeteciler gününü kutladıkları büyüklerine verdikleri nasihatle parmak ısırttı.

Minik Gazetecilerden Gazeteci Büyüklerine Nasihat
Merak ettikleri gazetecilik mesleği ile ilgili bilgi aldıkları büyüklerine, ‘Ailenize ve çocuklarınıza vakit ayırıyor musunuz? ’ diyen çocuklar, çok az vakit ayırabildiğini söyleyen büyüklerine nasihatte bulundular.

Nazilli Zübeyde Hanım Anaokulunda okul öncesi eğitim gören Portakallar Sınıfı öğrencileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için sürpriz bir kutlama programı düzenledi.

Sınıf öğretmenleri Hülya Sarıkaya’nın rehberliğinde yapılan kutlamaya Kentte Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İHA Nazilli Temsilcisi Ali Soydemir ve Ses Gazetesi Nazilli Muhabiri Timuçin Kılıç davet edildi. Sınıfta yapılan etkinlikte gazeteciler Soydemir ve Kılıç’ın sosyal medya sayfalarından elde edilen fotoğraflar ve gazetecilik ile ilgili bilgilerin yer aldığı slayt gösteriminin ardından kartondan yapılma video kamera, fotoğraf makinaları ve mikrofonlarla gazeteci büyükleri ile röportaj yaptılar. Miniklerin soru yağmuruna tutulan Soydemir ve Kılıç, meslekleri ile ilgili bilgiler verdiler. Öğrencilerin ‘Ailenize ve çocuklarınıza zaman ayırabiliyor musunuz?’ sorusuna karşılık Soydemir ve Kılıç’ta, Gazetecilik mesleğinde zaman sınırı olmadığını, gece gündüz haber peşinde koştuklarını, bu nedenle çoğu zaman ailelerine zaman ayıramadıklarını söyledi.

Miniklerde Kılıç ve Soydemir’e ‘Eşinize ve çocuklarınıza mutlaka zaman ayırın’ diyerek uyarıda ve nasihatte bulundu.

Pasta kestiler

Çocukların heyecanlı şekilde gazetecilik yapmaya çalışması karşısında Gazeteci Soydemir, haberde ve röportaj yaparken kullandığı mikrofonunu mesleğe meraklı kız öğrenciye vererek onun gazetecilik ve sunuculuk deneyimi yaşamasında destek verdi. Gazeteci Kılıç ile röportaj yapan küçük gazeteci, soruları ile Kılıç’ı terletti. Yaklaşık yarım saat süren etkinliğin sonunda hatıra fotoğrafı ve ardından da günün anısına pasta kesimi yapıldı. Son olarak öğrenciler Gazeteci Ali Soydemir ve Timuçin Kılıç’a hediye vererek mesleklerinde başarılar diledi.
Kaynak: İHA