Konya'da Okul Servis Ücretleri Açıklandı

Konya'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılı okul servislerinin ücretleri belli oldu.

Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu yılki okul servis ücretlerinin 0-3 kilometrelik mesafe için yıllık bin 275, 0-6 kilometre için bin 350, 0-12 kilometre için bin 400, 0-20 kilometre için ise bin 500 lira olarak belirlendiği bildirildi.

Okul servis araçların sıkı bir denetim ve muayeneden geçirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Sedirler Semt pazar alanı içerisinde yapılan kontrollerde araçların lastikleri, dur levhası, okul taşıtı yazıları, emniyet kemeri gibi önemli konulara dikkat edilmektedir. Karşılığında araçlarımızın uygunluk belgeleriyle araçlarda çalışan personelin kimliklerinin belirtildiği güzergah izin belgeleri tanzim edilerek verilmektedir. Araçlarımızda Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenmiş Okul Servis Araçları Hizmet yönetmeliğinin belirlediği tüm şartlara haiz deneyimli şoför ve rehber personeller görev yapmaktadır.

Hazırlık süresi içinde Eğitimlere de önem vererek Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte eğitim seminerleri düzenlenmiş olup her bir meslektaşımız bilinçlendirildi. Bizler esnafımız, şoför arkadaşlarımız, personelimiz ve oda olarak taşıdığımız sorumluluk bilinciyle 2017-2018 eğitim öğretim sezonuna kaliteli ve bakımlı araçlarımızla hazırız.'

Kaynak: AA