Kastamonu'da FETÖ/PDY Davası

ByLock kullandığı ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski polis memuru, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve 'silahlı terör örgütü üyesi olduğu' iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski polis memuru F.M.E. ile avukatı katıldı.

Sanık F.M.E, savunmasında 2013 yılında tayininin Bayburt'a çıktığını, birkaç bekar meslektaşıyla aynı evi paylaştıklarını söyledi.

Kaldığı evin FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen kişilere ait olduğunu bilmediğini öne süren F.M.E, '17-25 Aralık'a kadar bu evde kaldım. Ondan sonra bu evlerin örgüte yakınlığı ile bilinen kişilere ait olduğunu öğrendim ve çıkmaya karar verdim. Birkaç ay içinde yeni bir ev bularak 2 arkadaşımla evden ayrıldık.' diye konuştu.

Sanık F.M.E, evden ayrıldıktan sonra örgüt üyelerinin peşlerini bırakmadığını belirterek, 'Sokakta gördüğümüzde ya da halı saha maçına gittiğimizde karşımıza çıkıp 'Neden evden ayrıldınız?' diyerek bize psikolojik baskı yapıyorlardı. Ben de 'Devlet, sizi terörist olarak görüyor, bu nedenle sizinle iletişim kurmak istemiyoruz.' diyerek uzaklaşıyordum.' şeklinde savunma yaptı.

ByLock'u çok kısa süre kullandığını iddia eden F.M.E, 'Bunlardan birkaçı yeni taşındığımız eve geldi. Yine baskı yaptılar. Bize 'Bundan sonra görüşmeyelim, tamam, bizim kullandığımız bir program var, onu yükleyelim, bundan sonra oradan konuşuruz, bir daha da rahatsız etmeyiz.' dediler. Bunlardan kurtulalım diye kabul ettim. Telefonuma ByLock'u Hasan Hüseyin isimli kişi yükledi. Birkaç hafta sonra da sildim.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Ocak'a erteledi.
Kaynak: AA