Balıkesir'de Doktor Açığı Kalmacak

Balıkesir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz, Balıkesir’e 32 hekimin atanması ile doktor açığının önemli ölçüde kapandığını açıkladı

Balıkesir'de Doktor Açığı Kalmacak
Op. Dr. Servet Kocaöz, Kocaöz, " Bakanlığımız hastanelerimizin hekim ihtiyaçlarını büyük bir titizlikle değerlendiriyor. 6 Eylülde tarihinde Bakanlığımız tarafından 2017 Eylül Ayı Kurumlar Arası Atama ile ilimize atanan aralarında çok ihtiyacını hissettiğimiz uzmanlıkların olduğu 32 hekim ile birlikte toplamda 159 sağlık personeli ataması gerçekleşti. İlçe hastanelerimizde hiç olmayan branş uzmanları atandı"dedi.

Yapılan atama ile ilimize toplamda 25 uzman hekim, 4 pratisyen Hekim ve 3 Diş Hekimi kazandırıldığını belirten Kocaöz, şunları söyledi: “Elbette sağlık hizmetlerinin bütünün ortaya çıkışında birçok meslek grubunun işbirliği içinde çalışması gerekiyor. Sadece Uzman Hekim veya Hemşireye değil birçok uzmanlık gerektiren iş gücüne ihtiyacımız var. Bu atamada ilimizde Anestezi Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni, Ebe, Hemşire, ATT, Tıbbi Sekreter ve benzeri uzmanlıklardan oluşan 120 yetkin personel göreve başlayacak. Yapılan atamayla birlikte hekim ihtiyacımız tam olarak karşılanmamıştır. Bakanlığımızdan yeni yapılacak olan kurum içi atama ve mecburi hizmet alımında ihtiyacımız olan uzman hekimler için talepte bulunacağız. Amacımız vatandaşlarımıza zamanında, hızlı ve etkin sağlık hizmeti sunmak. Bunun için sürekli ekip olarak çalışıyoruz. İlimize yeni atanan tüm meslektaşlarıma ve diğer sağlık personellerimize şimdiden hayırlı olsun diyor ve onları burada güzel bir ailenin beklediğini belirtmek istiyorum. Balıkesirli hemşerilerimize de hayırlı olmasını dilerim”
Kaynak: İHA