Başkan Bakıcı'nın Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Yörük Şenlikleri Mesajı

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı 736’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Bakıcı'nın Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Yörük Şenlikleri Mesajı
Mesajında “Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’te hoşgörü ve adalet üzerine temellerini attığı medeniyetimiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güzel göstergesidir” ifadesini kullanan Başkan Bakıcı, "Kurulan ilk Türk devletinden bugüne kadar Türk ulusuna önderlik eden değerli devlet adamları, yol göstericimiz ve gurur kaynağımız olmuştur" diye belirtti.

Başkan Bakıcı, mesajının devamında ise, "Söğüt’e yerleşen Kayı Boyu, Türklerin Anadolu’da kurduğu ve sonra üç kıtaya yayılan bir imparatorluğun temelini oluşturmuştur. Ertuğrul Gazi; bilgeliği, önderliği, ileri görüşlülüğü ve adaletli yönetim anlayışıyla dünya tarihindeki en büyük imparatorluklardan olan Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna zemin hazırlamış, çeşitli din, dil ve ırktan olan tüm toplumların huzur içinde bir arada yaşamasını sağlamıştır. Ertuğrul Gazi’nin öğütlerini rehber edinen oğlu Osman Gazi ve onların yolundan yürüyen yöneticiler, Osmanlı Devleti’nde eşitlik, adalet ve hoşgörüye dayalı bir idare düzeninin hâkim kılınmasını sağlamışlardır. Tarihimizin sembolleşmiş şahsiyeti Ertuğrul Gazi’yi anmak üzere düzenlenen Söğüt Şenlikleri, medeniyetimizin köklerinin anlaşılması, değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması bakımından büyük bir önem arz etmektedir. Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerinin birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmesini temenni ediyor, Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi’nin manevi şahsında milletimizin birlik ve beraberliği için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA