Başbakan Yıldırım: Türkiye'ye düşmanlık edenler on kere düşünsün

Başbakan Binali Yıldırım Çorum'da toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin dostluğuna herkes güvensin ama düşmanlık edenler bir kere değil on kere düşünsün" dedi.

Başbakan Yıldırım: Türkiye'ye düşmanlık edenler on kere düşünsün
Başbakan Yıldırım: Türkiye'ye düşmanlık edenler on kere düşünsün
Başbakan Binali Yıldırım Çorum'da toplu açılış töreninde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:


Dünyaya ilham veren eserleri birer birer hayata geçirdik. Bugün 542 trilyon değerinde 64 eserin açılışını yapacağız.

Az önce burada hanım kardeşlerimizden bir tanesi dedi ki, Çorum'da hastanelerde bize iyi muamele yapmıyorlar. Hizmetlerden yeterince memnun değiliz. Bakın Sağlık Bakanıma talimatı verdim, yarından itibaren bu yanlışı yapanlara hesabını anında soracağız.

Kuzey Irak'taki referandum

Tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen inatla bu referandumu gerçekleştirdiler. Bunu yapanlar en büyük ihaneti kendi vatandaşlarına yaptılar. Bizim kimseyle sorunumuz yok.

Ülkemizin gerek Irak, gerek Suriye, güney hudutların herhangi bir bölünme, ayrılıkçı hareket olursa Türkiye olarak biz bunu ulusal güvenlik meselesi olarak görür ve gerekeni yaparız. Bunu bütün dünya bilmelidir.

Türkiye'nin dostluğuna herkes güvensin ama düşmanlık edenler bir kere değil on kere düşünsün.

Önlemlerimiz önümüzdeki günlerde pey der pey devam edecek. Biz binlerce yıldır yaşadığımız bu topraklara fitne tohumu ekilmesine müsaade edemeyiz. Kuzey Irak'ta yapılan bu referandum bölgeye huzur getirmeyecek.

Yaşananların bedelini Kürt kardeşlerimize ödetmeyeceğiz. Bin yıllık beraberliğimizi sonsuza kadar tek devlet tek miller tek bayrak ve yek vatan anlayışıyla sürdüreceğiz.

Hastanemizin adını Erol Olçok Hastanesi olarak koyduk.

Türkiye'yi kıskandıkları için Türkiye ile uğraşıyorlar. Türkiye yakın gelecekte Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun da vazgeçilmez ülkesi haline gelecek.

542 milyon değerinde eserlerin açılışını yapıyoruz. Tarımdan sağlığa enerjiden tarıma her türlü eser var. Toplam 64 eserin açılışını yapıyoruz. Hastanemiz diğer eserlerimiz Çorum'a çok yakıştı.