Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü

Edirne Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından "Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü Eğitimi" verilecek. Edirne’nin çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Türkiye’nin en büyük sorununa Edirne’de çözüm arayacağız" dedi.

Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü
Sağlıklı Kentler Birliği’nin üyelerinden biri olan Edirne’de "Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu eğitim verilecek. Eğitim, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 27-28-29 Eylül tarihlerinde; Edirne Belediyesinin ev sahipliğinde Margi Otel’de Prof. Dr. Kültegin Öğel moderatörlüğünde düzenlenecek. 27 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’de eğitime katılan misafirlere Edirne’yi tanıtıcı amaçlı stantların kurulumuyla başlayacak program saat 19.00’da folklor gösterileri ve Roman halk dansı gösterileriyle devam edecek.

Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü Eğitim Programı kapsamında; 28 Eylül Perşembe günü saat 15.30’da programa katılan misafirler, Edirne Belediyesinin turizm otobüsüyle Margi Otel’den alınarak Karaağaç, Lozan Anıtı, Eski Rektörlük ve Eski Tren Garı gezdirilecek ve Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde Oda Orkestrası’nın mini konseriyle buluşacak. Eğitime katılan misafirler ayrıca Sarayiçi Tarihi Yağlı Güreş Sahası’na götürülecek ve Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Takımı’nın 20 dakikalık müsabaka sunumunu izleyecek.

"Halkımızın sağlık sorunlarıyla da yakından ilgiliyiz"

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi ve Sağlıklı Kentler Birliği olarak çok önemli bir sempozyumu Edirne’de yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Sağlıklı Kentler Birliği Dünya Sağlık Örgütü’nün yereldeki örgütlenmesi anlamında kurulmuş ve üye belediyelerin birlikte iş birliği yapacağı ve birlikte yerelde halkın sağlığı ile ilgili birçok projeyi gündeme geçiren bir birlik. Edirne Belediye Başkanlığı olarak halkımızın sağlık sorunlarıyla da yakından ilgiliyiz. Bununla ilgili olarak da her ay muhakkak bir sağlıkla ilgili bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Sağlıklı Kentler Birliği’nde Edirne Belediyesi olarak ve Türkiye’nin çok önemli bir sorununu Edirne’de işleyelim dedik ve bu sorunumuz da bağımlılıktı. Bu uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili Edirne’de 27-28-29 Eylül’de çok önemli bir sempozyum yapacağız. Burada bağımlılıkta yerel yönetimlerin rolünü tartışacağız. Dünyaca ünlü Türkiye’deki yüz akı insanlardan Prof. Dr. Kültegin Ögel gelecek. Şu ana kadar diğer belediyelerden 150 katılımcı listesi aldık. Bu 150 rakamı o belediyelerde çalışan hekimler, psikologlar, sosyal çalışma uzmanları ve oradaki o belediyelerdeki sosyal işlerle ilgilenen uzman kişiler" dedi.

Edirne Belediyesinin ileride daha da çok büyüyecek olan bu bağımlılık ve uyuşturucu mücadelesinde her zaman yerini aldığını ifade eden Tanrukulu, "Ne yazık bu kimyasal, öldürücü maddeler 9 -10 yaşına kadar indi. Artık sokaklarda çok rahatça bulunabiliyor. Son günlerde özellikle İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerimizde o vahim görüntüleri hep beraber izliyoruz. Edirne’de üzerimize düşen bütün görevleri fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Yerel Yönetimlerin rolü çok önemli. Çünkü biz kurum olarak sokaktaki her yere ulaşabiliyoruz. Bağımlılık öyle tehlikeli bir şey ki ne yazık ki gençlerimiz, çocuklarımız bir kere bulaştığı zaman önlemini almak çok zor. Önemli olan onların karşılaşmasını engellemek ve bu işlerin ne kadar tehlikeli sonuç doğurabileceğini anlatmak; bilgilendirmek, farkında olmalarını sağlamak. Bilinmeyen şeyler özellikle genç yaşlarda çok merak uyandırır. Bir kere denediği zaman veya bir kere karşılaştığı zaman geri dönüşü olmayan bir yola girebiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA