Sandıklı'da Sazan Balığı Yakalama Yarışması

Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesindeki Örenler Barajı'nda, sportif amaçlı sazan balığı yakalama yarışması başladı.

Akharım Belediyesi ve Afyon Tatlısu Olta Balıkcılar Derneği ve Sucul Hayatı Koruma (ATSOBDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) başkanlığı tarafından da desteklenen yarışmaya 46 takım katılıyor.

Yarışma kapsamında ilk olarak hazırlanan avlanma bölgeleri kura çekimi yapıldı. Kura çekimine göre baraj etrafında bölgelerini belirleyen avcılar 1 gün boyunca baraj etrafında konaklayarak sazan balığı tutacak.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Başkanı Serkan İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının balıklarla ilgili yakala bırak kültürünü geliştirmek olduğunu belirtti.

Göldeki canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için mücadele ettiklerini belirten İnanç, 'Amatör ruhunu geliştirmek ve sportif arkadaşları bir araya getirerek tanıştırmak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Kura çekerek yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Herkes balık tutabilir fakat önemli olan kurallara uyarak balık tutmaktır. Tutulan balıklar tamamen suya tekrar iade edilecek. Sadece sakıncalı türler iade edilmeyecek. Yakaladıkları balıkları iade etmeyenler veya iade ederken öldürenler yarışmadan diskalifiye edilecek.' dedi.

Kaynak: AA