Sarıkamış'taki Orman Yangını

AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, Sarıkamış ilçesinde 4 gün süren orman yangını sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Aykul, yaptığı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey'in yangını çıkışından hemen sonra takip ettiklerini belirtti.

Yangının kısa sürede söndürülmesi için Bakan Arslan'ın çaba sarfettiğini ifade eden Aykul, 'Çevrede bulunan dozer greyder kepçe gibi bütün iş makineleri ve arazözler anında olay yerine sevk edilerek devletin bütün imkanları seferber edilmiştir.' dedi.

Yangına müdahalenin ne şekilde olacağına orman yangını uzman ekiplerinin karar verdiğini belirten Aykul, şunları kaydetti:

'Kamuoyunda yangına neden havadan müdahale edilmedi gibi bir takım asılsız eleştiriler yer almıştır. Herkesin ağzında dolaşan neden havadan müdahale olmadı sorusunun yanıtına uzmanlardan aldığımız yanıtlar, Sarıkamış Orman yangının dip yangını olduğu, tepe yangını olmadığı için havadan müdahalenin fayda getirmeyeceği ve kontrol altına alınmasını zorlayacağı yönünde olduğundan, iş makineleri ve Sarıkamış'ın duyarlı halkının müdahalesi sayesinde yangın söndürülmüştür.'

Kaynak: AA