3. Geleneksel Engürü Sitesi Kültür Sanat Günleri Başlıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Engürü Sitesi yönetimi tarafından bu yıl 3. Sü düzenlenecek olan geleneksel kültür sanat günleri dolu dolu bir programla başlıyor.

3. Geleneksel Engürü Sitesi Kültür Sanat Günleri Başlıyor
8-11 Ağustos tarihlerinde; Ayvalık Belediyesi’nin yanı sıra Zeytin Çekirdekleri, Şah Beton, Zirve Müzik, Ayvalık Folklor Araştırma Derneği (AYFOLK) ve Sahilkent Spor Kulübü’nün destekleriyle gerçekleşecek olan etkinliklerin tamamının Ayvalık halkına ücretsiz olarak açık olduğu belirtildi.

Bu kapsamda; 8 Ağustos’ta TRT Sanatçısı Selim Gönüldaş ve özel sazlar eşliğinde Solistler; Funda Öztolon ve Ahmet Karan’ın katılımlarıyla kolay kolay unutulmayacak bir Türk Sanat Müziği konseri ile başlayacak olan Kültür Sanat Günleri; 9 Ağustos’ta Sebahattin Çam’ın eşliğinde Serhat Çam’ın vereceği Türk Halk Müziği Konseri ile devam edecek.

10 Ağustos’ta ilçede ilk kez düzenlenecek olan ‘Ayvalık Sesini Arıyor’ adlı ses yarışmasıyla renkli ve heyecanlı bir organizasyonla sürecek olan etkinlikler, 11 Ağustos’ta Ayvalık Folklor Araştırma Derneği (AYFOLK) gösterimi ile Ayvalık Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten Zeytin Çekirdekleri’nin konseri ile sona erecek.

Düzenledikleri Kültür Sanat Günleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Engürü Sitesi’nin çalışkan Başkanı Gürsel Uslu, amaçlarının Ayvalık’ın en güzel köşelerinden biri olan Engürü’de yaşayan vatandaşlarla, Ayvalık halkını böylesi bir anlamlı etkinlikle buluşturmak olduğunu söyledi.



Geçtiğimiz yıl Engürü Sitesi’nde kurulan Balık Çiftlikleri konusunda site sakinlerinin haklı eylemlerine Ayvalık halkının tam destek verdiğini hatırlatan Başkan Uslu, “Bu vesile ile bir yandan kurulan dostluk köprüsünü ve kaynaşmayı devam ettirmenin yanı sıra tatilcilerimize de unutamayacakları anıları bu etkinliklerimizle taçlandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan etkinliklere; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra ilçenin önde gelen protokol üyelerinin de konuk olarak katılması bekleniyor.
Kaynak: İHA