Lastik Bottan Yine Aynı Kaçak Göçmenler Çıktı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde önceki gün yaşa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışırken yakalanan 37 yabancı uyrukludan 29'unun, bir gün sonraki aynı girişimi Sahil Güvenlik ekiplerince engellendi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, önceki gün yaşa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışırken yakalanan 37 kaçak göçmenden 29'u, bir gün sonra yine aynı girişimde bulunurken yakalandı.

Alınan bilgiye göre, yasa dışı geçişleri önlemek için bölgede devriye görevinde bulunan Sahil Güvenlik ekipleri, Kadırga Burnu Mevkisi açıklarında, bir grubun lastik botla denize açıldığını tespit etti.

''TCSG 8'' Bot Komutanlığınca düzenlenen operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 29 kişi yakaladı.

Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirilen yabancı uyrukluların yapılan incelemelerinde, bir gün önce de aynı girişimde bulunan 37 kişinin aralarında oldukları belirlendi.

Yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde önceki gün, yaşa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 37 kaçak göçmen yakalanmıştı.
Kaynak: AA