Engelli, Yaşlı Ve Kimsesizlerin Evinde Bayram Temizliği

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, engelli, yaşlı ve evde tek başına yaşayan vatandaşların evlerini temizliyor.

Engelli, Yaşlı Ve Kimsesizlerin Evinde Bayram Temizliği
Kurulan iki ayrı temizlik ekibi, ayda yaklaşık 15 hanenin temizliğini yapıyor. Ekipler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, yoğun şekilde engelli, yaşlı ve evde tek başına yaşayan vatandaşların evlerini temizleyerek bayrama hazırlıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan konut temizlik ekibinde bir kuaför ve dört bayan personel bulunuyor. Sadece evinde temizlik yapabilecek kimsesi olmayan engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veren konut temizlik ekibi, Kurban Bayramı öncesi 15 hanenin detaylı ev temizliğini yaptı. Ayda 15 hanenin temizliğini yapan ekipte bulunan kuaför de, engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların saç ve sakal bakımlarını yapıyor, tırnaklarını kesiyor.

Yaklaşık üç ay önce bu projeye başladıklarını belirten Bitlis Belediyesi Temizlik İşler Müdürü Vekili Recep Nasır, “Bitlis Belediyesi olarak başlattığımız bu sosyal projemiz devam edecek. Yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirmesi için evlerini temizleyerek kişisel bakımlarını yerine getirdik. Vatandaşlarımızın mutlu olması için sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA