Polisin Silahından Çıkan Kurşunla Yaşamını Yitirmesi

Manisa'nın Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan ve silahının ateş alması sonucu yaşamını yitiren polis memuru Ahmet Koçak için tören düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Koçak için Turgutlu Şehitler Camisi'nde cuma namazı ardından cenaze namazı kılındı.

Ardından Koçak'ın cenazesi, Turgutlu Belediyesine ait cenaze aracıyla Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Burada Koçak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Koçak'ın kaza kurşunu sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Bilgiç, şöyle konuştu:

'Meydana gelen elim kaza sonucu, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü emrinde çalışan arkadaşımız Ahmet Koçak hakkın rahmetine kavuştu. Bu vesile başta şehitlerimiz olmak üzere ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbi'min onları cennetiyle mükafatlandıracağından eminim.'

Polis memurun cenazesine katılan mesai arkadaşları gözyaşı döktü.

Eşinin tabutuna sarılan acılı eşi Zehra Koçak ise 'Ahmet seni bu tabuta nasıl sığdırdılar. Beni bırakıp nereye gidiyorsun' diye feryat etti. Çocukları Beyza Nehir (11) ve Yusuf Koçak (9) da tabuta sarılarak babalarının fotoğrafını öptüler.

Ardından Koçak'ın özgeçmişi okundu ve İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan tarafından okunan duaların ardından Koçak'ın cenazesi, memleketi Sivas'a gönderildi.

Törene İlçe Kaymakamı Uğur Tuğran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammed Evren, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Selçuk Gökçe, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Olay

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Ahmet Koçak (35) çalıştığı sırada silahının kazayla ateş alması sonucu yaralanmış, ilk müdahalesinin ardından Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırılan Koçak, 3 saat süren ameliyata rağmen hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA